Skip to main content
V Posavju 3.2° C Petek, 2. december 2022
21.04.2020
20:59
Kovačič, Berič, Glas
Grafika: ePosavje
V času epidemije koronavirusa so se na Osnovni šoli Jurija Dalmatina Krško povezali z nekdanjimi učenci šole, ki se trenutno profesionalno ukvarjajo z vrhunskim športom.

Robert Berič, nogometaš

Kot prvega so predstavili Roberta Beriča, nekdanjega učenca Osnovne šole Jurija Dalmatina Krško. Svoj športni talent je kazal že ob obiskovanju naše osnovne šole. Redno se je udeleževal športnih tekmovanj in bil v športnih igrah (odbojka, košarka in nogomet) glavni nosilec igre. Tudi v individualnih športnih panogah plavanju in atletiki je dosegal odlične rezultate. Šolanje je nadaljeval v Ljubljani, na Športni gimnaziji Šiška. Po končanjem šolanju je začel s profesionalnem igranjem nogometa. Postal je tudi član slovenske reprezentance v nogometu. Trenutno je v Chichagu, v kratkem filmu vas lepo pozdravlja in pošilja nalogo – žongliranje z nogometno žogo.

Jaroslav Kovačič, triatlonec

Jaroslavu Kovačiču je kot prvemu Slovencu uspelo “Ironman” razdaljo premagati v manj kot osmih urah (7:55:43), kar je v svetu triatlona redek pojav, saj je do sedaj to uspelo zgolj petdesetim Zemljanom. Tekmuje z licenco domačega kluba ŠD JK TRI TEAM in je stalni reprezentant Slovenije ter prvi na prednostni listi (panoga triatlon) za zaposlitev v Slovenski vojski.

Gregor Glas, košarkaš

Gregor Glas je bil odličen učenec in športnik. Za našo šolo je tekmoval v različnih športnih panogah. Najboljše rezultate pa je dosegel z ekipo košarkašev in v skoku v višino, kjer je osvojil naslov državnega prvaka. Sedaj uspešno trenira košarko. Pri sedemnajstih letih je prvič igral v članski reprezentanci Slovenije v košarki. Predstavil se je z vodenjem žoge in metom na koš, posnemajte ga.


Anton Zakšek,
OŠ Jurija Dalmatina Krško

šole v posavju
krško
koronavirus

Pridružite se nam

Poglejte tudi