Skip to main content
V Posavju 5.6° C Petek, 3. februar 2023
25.03.2020
14:06
Tržnica Brežice
Foto: Komunala Brežice
Občina Brežice obvešča občanke in občane, da vrata ponovno odpira Tržnica Brežice, kjer bo devet ponudnikov prodajalo kmetijske pridelke in proizvode.

Ob sobotah bo tržnica odprta med 7. in 12. uro

BREŽICE Kot so sporočili z Občine Brežice, bodo lokalno pridelano hrano občani lahko kupili že to soboto, 28. marca. "Prodaja ostalega blaga (tehnično blago, oblačila, obutev, suha roba in podobno) na tržnici v času trajanja epidemije ni dovoljena. Ker je na prvem mestu varnost tako kupcev kot ponudnikov, bo upravljalec tržnice, Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o., seveda izvajal vse varnostne ukrepe v skladu s priporočili za preprečitev širjenja okužbe s koronavirusnom," pravijo v sporočilu.

Poskrbljeno bo za ustrezne varnostne ukrepe

Na vidnem mestu ob vstopu na tržnico bodo postavljeni opozorilni napisi z natančnimi navodili o načinu obratovanja tržnice, o upoštevanju socialne razdalje, o načinu vstopanja na tržnico, zadrževanja na tržnici, o higieni rok, o prepovedi prijemanja živil. Za obiskovalce tržnice bo na voljo razkužilo, to bo na voljo tudi pred sanitarijami, ki bodo v času obratovanja tržnice odprte.

Pravila obnašanja na Tržnici Brežice

"Razstavljene kmetijske pridelke in proizvode kupci ne bodo smeli prijemati. Pridelke in proizvode bo lahko prijemal in dajal v vrečke le prodajalec, ki bo ustrezno zaščiten z rokavicami in zaščitno masko. Prodajne mize bodo postavljene na takšni medsebojni razdalji, da bodo zagotavljale varno socialno razdaljo tako za prodajalce kot za kupce na tržnici. Prodajne mize in površine bodo pred začetkom in ob koncu prodajnega dne očistili in razkužili z razkužilom," dodajajo v Brežicah.

(bš)

brežice
koronavirus

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja