Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
11.11.2020
20:25
Sevnica
Foto: arhiv ePosavje
V torek se je sestal razširjeni štab Civilne zaščite Občine Sevnica s predstavniki sevniške občine, zdravstvenega doma, gasilske zveze in policijske postaje.

Tudi iz Sevnice poziv k upoštevanju vseh ukrepov

"Vključno z vzdržnostjo druženja"

SEVNICA Na seji so kot eno ključnih zadev izpostavili oceno, da nekoliko nižje stanje okužb ne pomeni tudi boljšega stanja na splošno, saj se hospitalizacije in zapleti pri zdravljenju pojavljajo z zamikom. "Zdravstveno osebje je zelo obremenjeno. Edini način za omejitev širjenja okužb je upoštevanje vseh zaščitnih ukrepov, vključno z vzdržnostjo druženja," so ob tem zapisali na Občini Sevnica.

Vrtec Krmelj, Sevnica

Predšolsko varstvo v Sevnici, Krmelju in na Blanci

Vzgoja in izobraževanje

Na področju vzgoje in izobraževanja tudi v občini Sevnica izvajajo ukrepe, skladne z navodili pristojnega ministrstva. Predšolsko varstvo za nujne primere poteka na treh lokacijah, v centralnem vrtcu Ciciban v Sevnici ter v vrtcih v Krmelju in na Blanci.

Priprava brezplačnih toplih obrokov za šolarje

Občina Sevnica je ob tem v sodelovanju z vrtci, ki so odprti, skladno z upravičenostjo organizirala pripravo brezplačnih toplih obrokov za šolarje v času šolanja na daljavo.

Priprave na morebitno zaostrovanje situacije

Pomoč Rdečemu križu Sevnica pri decembrski krvodajalski akciji

Kot dodajajo na Občini Sevnica, je zbrana in na voljo za uporabo v primeru morebitnega zaostrovanja situacije tudi  logistična oprema za namen vzpostavitve namestitve za covid-19 bolnike za potrebe zdravstva v občini Sevnica. Na sestanku so se tudi dogovorili, da se Štab Civilne zaščite vključi v pomoč Rdečemu križu Sevnica z logistično podporo krvodajalski akciji, ki bo v decembru.

V Sevnici v torek štirje novi primeri okužbe

Še 115 aktivno potrjenih primerov

V sevniški občini so v torek potrdili štiri nove primere okužbe z virusom SARS-CoV-2, imeli so 115 aktivno potrjenih primerov, kar je najmanj po 17. oktobru 2020, ko so jih imeli 123.

(bš)

sevnica
koronavirus

Pridružite se nam

Zadnje novice