Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
20.11.2020
12:17
Sevnica, oktober 2020
Foto: ePosavje.com
Štab Civilne zaščite Občine Sevnica vnmovič poziva k izvajanju zaščitnih ukrepov za preprečitev širjenja epidemije COVID-19 v občini, Posavju in širše.

"Epidemija ima v našem širšem okolju zelo močne razsežnosti"

SEVNICA V sklopu redne koordinacije so se tudi v tem tednu sestali člani štaba Civilne zaščite občine Sevnica s predstavniki Civilne zaščite, Občine Sevnica, Zdravstvenega doma Sevnica, Gasilske zveze Sevnica, Območnega združenja Rdečega križa Sevnica in KŠTM Sevnica.

Okužbe na območju celotne občine, na območju vseh 11 krajevnih skupnosti

"Epidemija COVID-19 ima v našem širšem okolju zelo močne razsežnosti, izpostavljen pa je bil izredno zaskrbljujoč podatek o porastu števila okuženih v zadnjih dneh. Sveže okužbe so na območju celotne občine, na območju vseh 11 krajevnih skupnosti. Okužbe se širijo tudi v gospodarskih družbah, iz delovnega okolja pa prehajajo v domače okolje in obratno," dodajajo na Občini Sevnica.

Dosledno nošenje ustreznih zaščitnih mask in razkuževanje rok

"Veliko je število asimptomatskih bolnikov"

Kakor še dodajajo na Občini Sevnica, so predstavniki zdravstva dodatno opozorili na dejstva, ki jih je potrebno razumeti in upoštevati. "Veliko je število asimptomatskih bolnikov, ki so ravno tako vir okužbe, kužnost bolnika pa je zelo visoka že pred izbruhom znakov bolezni. Dosledno nošenje ustreznih zaščitnih mask in razkuževanje rok bistveno pripomoreta k zmanjšanju širjenja bolezni."

Poziv k izvajanju zaščitnih ukrepov, ki preprečujejo širjenje bolezni

Preprečevanje širjenja bolezni je odvisno od sistemskih ukrepov in pozornosti izvajanja le- teh pri vsakem posamezniku, pri čemer pa ta pozornost pogosto popusti. Štab Civilne zaščite Občine Sevnica zato poziva k izvajanju zaščitnih ukrepov, ki preprečujejo širjenje bolezni - z omejevanjem širjenja vsi skupaj namreč omejujemo zdravstvene, gospodarske in širše družbene posledice epidemije.

(bš)

sevnica
koronavirus
video

Pridružite se nam