Skip to main content
V Posavju 15.2° C Sobota, 8. maj 2021
15.04.2021
11:02
Krško, Grmada, september 2020
Foto: arhiv ePosavje
V občini Krško bodo tudi letos sofinancirali počitniško delo mladih, za omenjeni program bodo namenili 50.000 evrov.

V Krškem bodo tudi letos sofinancirali počitniško delo

KRŠKO Na Občini Krško so objavili javni poziv za sofinanciranje počitniškega mladih, za ta program je občina v proračunu namenila 50.000 evrov.

S sofinanciranjem počitniškega dela želijo dijakom ali študentom omogočiti pridobivanje delovnih izkušenj. Pri prijavljenih delodajalcih bo lahko dijak ali študent opravil največ 160 ur dela, to pa bodo sofinancirali v višini 6 evrov na uro.

Delodajalci z območja občine Krško lahko dijake in študente z omenjenega odziva in z napotnico študentskega servisa v delo vključijo med 15. junijem in 30. septembrom. "Delodajalec lahko odda eno ali več prijav, vendar skupno za največ 640 ur počitniškega dela," pravijo na Občini Krško.

Prednostno sofinanciranje

Na Občini Krško pravijo, da bodo prednostno sofinancirali počitniško delo pri delodajalcih na področjih, opredeljenih v Politiki štipendiranja 2020 – 2024, za področja tiskarstva, knjigoveštva, založništva, računalniških ved, kamnoseštva, tehnike, strojništva in obdelave kovin, orodjarstva, elektrotehnike in energetike, izdelovanja, vzdrževanja in popravila motornih vozil, pekarstva in slaščičarstva.

Na prednostnem seznamu so tudi področja mesarstva, tekstilne, konfekcijske, čevljarske in usnjarske tehnologije, kemijske tehnologije, lesarstva, steklarstva, gradbeništva, operativne gradnje, zaključnih del v gradbeništvu, gozdarstva, hotelirstva in gostinstva, dimnikarstva, ohranjanja narave, varstva starejših in gibalno oviranih, kmetijstva ter vrtnarstva in cvetličarstva.

Prijave zbirajo do 21. maja

Prijave za javni poziv na Oddelku za družbene dejavnosti Občine Krško zbirajo do 21. maja 2021. Razpisna dokumentacija je sicer na voljo na občinski spletni strani, dodatne informacije pa dobite pri Bernardki Zorko na telefonski številki 07/498 12 84 in elektronskem naslovu bernardka.zorko@krsko.si.

(eP)

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja