Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
13.09.2019
17:50
Grafika: ePosavje
Občina Sevnica se je pridružila Nacionalnemu mesecu skupnega branja, ki poteka od 8. septembra do 13. oktobra.

Nacionalni mesec skupnega branja

SEVNICA Mednarodni dan pismenosti, ki ga obeležujemo vsako leto 8. septembra je tako že drugo leto hkrati tudi uradni začetek Nacionalnega meseca skupnega branja (NMSB).

Promocija skupnega branja

Pobudniki in organizatorji na državni ravni so Bralno društvo Slovenije, Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS, Društvo slovenskih pisateljev, Mariborska knjižnica, Mestna knjižnica Kranj, Mestna knjižnica Ljubljana, Slovenska sekcija IBBY, Združenje slovenskih splošnih knjižnic in Zveza bibliotekarskih društev Slovenije, ki so se že v lanskem letu povezali v nacionalno mrežo za bralno kulturo in bralno pismenost. Cilj pobude je dvigniti raven bralne pismenosti vseh prebivalcev v Sloveniji, slovenskem zamejstvu in med Slovenci po svetu.

23. septembra dogodek v Sevnici

Projekt promovira tudi mrežo splošnih knjižnic v Sloveniji ter pomen trdne založniške in knjigotrške mreže. Knjižnica Sevnica bo v okviru NMSB med drugim 23. septembra ob 18. uri v prostorih knjižnice organizirala predstavitev nastajanja slikanice za otroke Zgodba o lisici s pogovorom z avtorico ilustracij, Sevničanko Ireno Ameršek.

Občina Sevnica

sevnica

Pridružite se nam

Zadnje novice