Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
13.03.2020
15:59
Brežice, COVID-19
Foto: arhiv ePosavje
Tudi v Brežicah so sprejeli dodatne ukrepe z namenom preprečevanja širjenja virusa COVID-19. V nadaljevanju več informacij.

V Brežicah sprejeli več dodatnih ukrepov

Zaprti Mladinski center, Mestna hiša, hostel in TIC v Termah Čatež

BREŽICE V Brežicah so sprejeli več dodatnih ukrepov. Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice je tako poleg odpovedanih prireditev in dogodkov v organizaciji zavoda zaprl tudi vrata objektov zavoda. Za vse obiskovalce so do nadaljnjega zaprti Mladinski center Brežice, Mestna hiša Brežice, Mc hostel in TIC v Termah Čatež. "Le s skupnimi močmi in odgovornim ravnanjem bomo preprečili nadaljnjo širitev virusa," pravijo v obvestilu.

Delo na Občini Brežice

Po telefonu ali elektronski pošti

Na Občini Brežice bo delo s strankami v času uradnih ur omejeno po telefonu in po e-pošti, samo v izjemnih primerih, kadar se zadeve ne da rešiti po telefonu ali elektronski pošti, je možen sprejem stranke v sprejemni pisarni po obveznem predhodnem dogovoru (po telefonu 07 620 55 00 in elektronski pošti obcina.brezice@brezice.si).

Potekali bodo le osnovni delovni procesi

Ker se s 16. marcem 2020 zapirajo šole in vrtci, bo občina zaposlenim omogočila koriščenje starega dopusta in nadur, kot tudi delo od doma, kar pomeni, da bodo na občini potekali osnovni delovni procesi. Oddelki v občinski upravi bodo delovali v zmanjšani sestavi, zato je za pričakovati tudi podaljšan odzivni čas ob telefonskih klicih. Ob tem prosijo za razumevanje in potrpežljivost.

Starejšim občankam in občanom na voljo telefonska številka 051 20 10 10

Organiziral se je Štab Civilni zaščite Občine Brežice in se sestal z namenom seznanitve z razmerami in aktualno problematiko področja. Posebno pozornost smo namenili starejšim občankam in občanom, ki nimajo bližnjih in socialne mreže, zato smo zanje vzpostavili posebno telefonsko številko 051 20 10 10, na katero lahko pokličejo med 8.00 in 16.00. Hkrati vse občanke in občane prosimo, da poskrbijo za svoje sosede in znance, če so ti sami in potrebujejo pomoč.

Omejite gibanje na nujne poti

"Današnji čas je izziv za vse nas, saj smo se prvič znašli v takšnih razmerah. Pomembno je, da upoštevamo navodila in ukrepe, ob tem pa ostanemo solidarni in pripravljeni pomagati najšibkejšim v naši sredi. Občanke in občane pozivamo, da dosledno upoštevajo vsa navodila Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ter tako pripomorejo k preprečevanju širjenja virusa. Še posebej je pomembno, da v tem času vsi svoje gibanje omejimo na nujne poti v službo, po hrano ali po zdravila," dodajajo v Brežicah.

Spremljajte obvestila

Občankam in občanom svetujeho, da redno spremljajo obvestila in da ob sumu na znake bolezni pokličejo svojega zdravnika in sledijo njegovim navodilom. V kolikor jim ne uspe priklicati ambulante osebnega zdravnika, naj pokličejo na telefonsko centralo Zdravstvenega doma Brežice na telefonski številki 07 49 91 400 ali 031 66 44 55.

Izredno dežurno varstvo za otroke pod posebnimi pogoji

Za zdrave otroke staršev, ki so dolžni opravljati delo pri delodajalcu in to izkažejo s pisnim potrdilom/izjavo delodajalca organizirano dežurno varstvo pod posebnimi pogoji.

Kateri otroci pridejo v poštev?

Nujni primeri poklicev so določeni na podlagi okrožnice MIZŠ in civilne zaščite – to so otroci zaposlenih v zdravstvu, policiji, vojski, zaporih, komunalnih službah, živilskih trgovinah, lekarnah, domovih za ostarele, dežurne v šolah in vrtcih, redarstvih in službah civilne zaščite. V primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposeln, možnost varstva zaradi ne nujnih del, ipd.), drugi pa v navedenih poklicih, mora biti otrok doma.

Če izpolnjujete pogoje in potrebujete varstvo, sporočite do nedelje

Starši, ki izpolnjujejo zgornje pogoje in potrebujejo varstvo otrok, naj o potrebi po dežurnem varstvu obvestijo vrtec, ki ga otrok obiskuje, do nedelje, 15. marca 2020, do 10. ure. "Glede na izkazano potrebo bo lokacija dežurnega varstva sporočena naknadno," pravijo v Brežicah.

(bš)

brežice
koronavirus

Pridružite se nam