Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
30.06.2022
13:19
Obnova atletskega stadiona v Radečah
Grafika: Google
Tako kot v Brežicah bodo tudi v Radečah pristopili k obnovi atletskega stadiona pri tamkajšnji osnovni šoli Marjana Nemca.

Obnova atletskega stadiona v Radečah

RADEČE V Radečah se pripravljajo na prenovo obstoječega atletskega stadiona pri osnovni šoli, ko bodo dosedanjo površino tenisit zamenjali s sintetično prevleko, tartanom. Prenovo steze narekuje tudi dejstvo, da je tekaška steza že v osnovni prekratka glede na usmeritve, krog je namreč dolg dobrih 350 metrov, steza pa ima napačne radije na krivinah ter prekratek iztek na kratkih progah.

Kaj vse bodo uredili?

V sklopu projektna bod uredili stadion s štirimi stezami za dolge proge, šest stez za tek na 60, 100 in 110 metrov, metališči za kroglo in kopje, uredili bodo splošno vadbeno površino. Šest kratkih prog bodo na zahodni strani stadiona potisnili proti brežini, na vzhodni strani pa bodo brežino preoblikovali, da bo iztek v cilju teka za vse proge 15 metrov. Na zunanji strani bodo tekaško progo opremili z navadnimi betonskimi robniki, na notranji strani pa bodo uredili odvodnjavanje prek kanalet v javno kanalizacijsko omrežje. Brežine bodo ozelenili z avtohtonimi rastlinami z močnejšo koreninsko sestavo, na dnu pa bodo uredili drenažo. 

Dela morajo biti dokončana do 30. novembra 2022

Javno naročilo so objavili 22. junija, ponudbe zbirajo še do petka, 1. julija. V zapisani dokumentaciji dodajajo, da mora biti ponudba veljavna najmanj 60 dni od predložitve ponudb. Z gradbenimi deli bodo končali do novembra, po terminskem načrtu zaključek vseh del predvidevajo do 30. novembra letos.

radeče
atletika

Pridružite se nam

Zadnje novice