Skip to main content
V Posavju 27.1° C Ponedeljek, 8. avgust 2022
02.08.2022
07:50
Matjaž Hribljan
Foto: Občina Sevnica
V teh dneh Matjaž Hribljan s kolesom potuje po vseh slovenskih občinah z namenom da v tem dobrodelnem kolesarskem projektu ozavešča ljudi o ALS obolenju in hkrati zbere čim več donatorskih sredstev.

Projekt 212 občin

SEVNICA Kolesarjenje se je pričelo 19. julija v Cerknici, v sklopu projekta pa Matjaž Hribljan načrtuje obiskati prav vse slovenske občine z namenom, da bi v lokalnih okoljih ozaveščal o ALS obolenju, hkrati pa pomagal pri zbiranju sredstev za potrebe ALS obolelih.

ALS - amiotrofična lateralna skleroza

Kot so zapisali v Društvu distrofikov Slovenije, je ALS oziroma amiotrofična lateralna skleroza hitro napredujoče nevrološko obolenje, ki prizadene motorične nevrone centralnega živčnega sistem, zato mišice v človeškem telesu postopoma slabijo, posameznik pa se vse teže premika, govori in diha. Zaradi pešanja mišične moči oboleli postaja pri vseh življenjskih opravilih vse bolj odvisen od fizične pomoči drugih oseb. Ravno zaradi te pomoči, ki jo oboleli potrebujejo, bo zbrana finančna pomoč namenjena za sofinanciranje fizične pomoči na domu, nakupu električnih postelj in stropnih dvigal, ki bodo obolelim omogočala lažje življenje.

2576 kilometrov

Dobrodelna kolesarska tura bo v celoti dolga 2576 kilometrov s kar 30.000 metri višinske razlike. Podporo dobrodelnemu projektu je izrazila tudi Občina Sevnica, kolesarja Matjaža Hribljana je v imenu občine pozdravil direktor občinske uprave Zvone Košmerl, na poti skozi občino Sevnica pa so ga spremljali kolesarji člani Kolesarskega društva Sevnica.

Občina Sevnica

sevnica
kolesarstvo

Pridružite se nam

Novice iz Posavja