Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
01.05.2020
21:12
Foto: Ansat TV
Turizem je tista gospodarska panoga, ki jo je epidemija novega koronavirusa zelo prizadela. Kaj o letošnji sezoni pravijo v krški občini? Kako je z izpeljavo za letos načrtovanih dogodkov?

Turizem v Posavju v letu 2020

Kako bo v občini Krško?

KRŠKO Epidemija novega koronavirusa je najprej udarila po turistični panogi. Predvsem pa je virus v turizem prinesel negotovost, tudi kar se tiče njegovega trajanja in vpliva. "Vse od začetka krize so odpovedani vsi dogodki, druženja na prostem in v prostorih ter drugi turistični dogodki. Odpadli bodo tudi dogodki v organizaciji Centra za podjetništvo in turizem Krško. Žal je bil odpovedan velikonočni sejem na tržnici, številne delavnice za izobraževanje, predvsem na področju priprave ribjih jedi. Pa tudi Festival piva, verjetno tudi junijski dogodki, kot je Poletni piknik v parku, Ribiški dan, ki bo verjetno prestavljen na drug termin," nam je ob tem povedala Kristina Ogorevc Račič, direktorica Centra za podjetništvo in turizem Krško.

Festival piva znova naslednje leto

"Tudi vseh dogodkov na Tržnici Videm ne bomo mogli izvesti"

Kakor dodaja sogovornica, "je bilo ravno tako nemogoče izvesti spomladanski del posavskega festivala pohodništva, ki je bil v preteklih letih zelo dobro obiskan, beležili smo goste iz drugih slovenskih krajev pa tudi iz tujine. Priporočila Slovenske turistične organizacije so takšna, da se dogodki naj ne bi prestavljali, kajti je že časovnica čez celo leto in te večji dogodki so nekako že zabeleženi v nacionalni shemi, žal festivala piva sigurno ne bomo mogli izvesti v letošnjem letu in se prestavlja dejansko na drugo leto. Dogodki na tržnici si tudi sledijo nekemu zaporedju, tudi teh ne bomo mogli izvesti. Verjetno pa se bodo ukrepi sproščali postopoma, tako da bo treba tudi pri tem upoštevati ta določila."

"Upamo, da bomo Okuse Posavje lahko izpeljali"

Zaenkrat so predvideni do 27. avgusta do 5. septembra

"Na Centru za podjetništvo in turizem, smo se takoj zavedali, da bo pač kriza zelo prizadela turizem, zato tudi vsi zaposleni delamo s polno aktivnostjo. Tako bomo v prihodnjih dneh objavili prenovljeno spletno stran VisitKrško, ki bo usklajena z novo podobo, v skladu s prejeto celostno podobo v preteklem letu, ki jo je sprejela občina Krško. Skupaj s ponudniki smo oblikovali pakete, ki jih bo možno kupiti že sedaj pri ponudnikih, gostje pa jih bodo lahko vnovčili po sprostitvi ukrepov. Pripravlja se tudi nova brošura Okusi Posavja in srčno upamo, da bomo letošnji festivalski del Okusov Posavja lahko izpeljali. Ta bo predviden 27. avgusta do 5. septembra," še dodaja Kristina Ogorevc Račič, direktorica Centra za podjetništvo in turizem Krško.

(eP)

krško
koronavirus
turizem
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja