Skip to main content
V Posavju 14.3° C Sreda, 16. junij 2021
01.05.2020
21:09
Grad Sevnica
Foto: arhiv ePosavje
Turizem je tista gospodarska panoga, ki jo je epidemija novega koronavirusa zelo prizadela. Kaj o letošnji sezoni pravijo v sevniški občini? Kako je z izpeljavo za letos načrtovanih dogodkov?

Turizem v Posavju v letu 2020

Kako bo v občini Sevnica?

SEVNICA Epidemija novega koronavirusa je najprej udarila po turistični panogi. Predvsem pa je virus v turizem prinesel negotovost, tudi kar se tiče njegovega trajanja in vpliva. "Največji izziv je trenutno prilagodljivost. Predvsem krajša potovanja bodo gonilo okrevanja turistične panoge," nam je povedala Mojca Pernovšek, direktorica KŠTM Sevnica.

"Ljudje bodo iskali varna potovanja"

"Ljudje bodo iskali varna potovanja. Sam način potovanja se bo spremenil, drugo razmišljanje bo. Mogoče bodo bolj osredotočeni na naravo. Jasno pa, ker so bili izdani s strani države določeni ukrepi tudi to vpliva na to, da je še vedno malo prisoten ta strah glede varnosti. Strah je prisoten predvsem zardi druženja, enostavno smo usmerjeni v to, da bomo začeli pripravljati, oziroma smo že kar v tej fazi priprave teh ogledov, popotovanj za posameznike in družine."

"Še vedno računamo na jesen"

"Potreben bo poudarek na digitalizaciji"

"Še vedno računamo, da bodo mogoče jeseni kakšni obiski in da izplen ne bo ničen, ker še vedno sta tu Martinovanje in decembrsko dogajanje. Vendar se zavedamo, da bo izpada veliko, glede na to, da je sedaj usmeritev v domače goste, v manjše skupine. Na drugi strani bodo morda tudi določeni stroški narasli, predvsem kar se tiče promocije. Tukaj bomo morali narediti poudarek na digitalizaciji," pravi Mojca Pernovšek.

Potrebnega bo še več povezovanja s ponudniki

"Za novejše in inovativne priložnosti"

Kot dodaja sogovornica, je "dejstvo, da se bomo morali malo več povezovati s ponudniki, kar je mogoče tudi prednost in hkrati izziv za njih in za nas, da najdemo novejše, inovativne priložnosti, čeprav mi smo začeli že razmišljati, da bi izvajali neke degustacije s pomočjo drugačnih pristopov. Ampak še vedno je tudi tukaj potem izziv, kako prepričati ljudi, da je tovrstna ponudba lahko zanimiva."

(bš)

sevnica
turizem
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja