Skip to main content
V Posavju -17.8° C Sobota, 1. april 2023
30.08.2021
07:19
Turizem v občini Krško, poletje 2021
Grafika: ePosavje.com
V občini Krško so zelo zadovoljni z dosedanjim potekom turistične sezone. Kot pravijo, imajo trenutno kapacitete polne. "Obetamo si, da bodo rezultati letošnjega poletja kar v redu."

"Vse kapacitete imamo polne"

KRŠKO Tudi letošnja poletna sezona je še vedno v znamenju virusa in epidemije. Kljub temu so s poletjem v krški občini zadovoljni. "V letošnjem poletju je turistična sezona zelo dobra, kajti vse kapacitete imamo polne. Tudi na Centru za podjetništvo in turizem Krško smo se v spomladanskih mesecih zelo trudili, predvsem na področju promocije, imeli smo kar nekaj študijskih tur, spletnih vplivnežev, blogerjev, ki so te naše kapacitete zapolnili," pravi direktorica Centra za podjetništvo in turizem Kristina Ogorevc Račič.

"Obetamo si, da bodo rezultati letošnjega poletja kar v redu"

Po besedah sogovornice je ta promocija tudi pripomogla kt temu, "da imamo sedaj vse polno, tako, da si obetamo, da bodo rezultati letošnjega poletja kar v redu. Sicer pa je občina Krško destinacija, ki zapolni kapacitete pred in po sezoni in tu smo utrpeli največjo škodo, kajti v teh mesecih smo bili popolnoma zaprti."

Največji upad na kulturnem področju

"K nam prihajajo predvsem gostje, ki si želijo zahtevnejšega programa, k zapolnitvi kapacitet pa je veliko pripomoglo posestvo Tri lučke, ki so se letos precej okrepile in imajo nove kapacitete, pa tudi hotel Kunst, kjer so popolnoma prenovili sobe in imajo zgodbe v navezavi s kulturo," dodaja Kristina Ogorevc Račič.

Izgubili so goste, ki so v Krško prihajali z avtobusi

Največji upad obiska beležimo na kulturnem področju, kajti muzejske enote morajo biti prilagojene obiskom v epidemiji. Kot še dodaja, so izgubili tiste goste, ki so v Krško prihajali z avtobusi "in nekako sedaj sprejemamo goste, ki prihajajo individualno, v parih ali družinsko."

Na spletu iščejo pohodne poti

Na spletni strani Visit Krško opažajo, da so predvsem pohodne poti tiste, ki so najbolj obiskane. Priljubljena so doživetja v naravi, kolesarjenje, zato si na tem področju tudi v prihodnje obetajo še več povpraševanja.

(bš, eP)

krško
turizem
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja