Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
05.04.2019
09:24
Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
Učenci 8. in 9. razreda OŠ Maksa Pleteršnika Pišece so se v spremstvu učiteljice Brigite Vahen in ravnateljice Nuške Ogorevc odpravili v šolo v naravi – naravoslovni teden ob morju.

Pot do morja je bila dolga, a se je izplačalo, saj nas je pričakalo toplo sonce. Že prvi dan je bil poln doživetij, namestitev in aktivnosti, ki so sledile popoldan. Spoznali smo sredozemsko rastje, se seznanili z oljkarstvom in se preizkusili v lokostrelstvu. V času med aktivnostmi pa smo skupaj s sostanovalci, učenci Središča ob Dravi, odigrali odbojko in nogomet.### Da bi lažje spali, smo se po večerji odpravili na nočni pohod do Pirana, po mestnem središču in nazaj do Fiese.

Mesečev zaliv V torek, 2. aprila 2019, smo dan pričeli z jutranjim sprehodom okoli jezera. Po okusnem zajtrku smo se odpravili na dolg sprehod do Strunjana, kjer smo videli Strunjanski krajinski park, Mesečev zaliv, soline in najvišji klif na Jadranu. V popoldanskem času smo spoznavali morske živali in lovili ribe. Nismo ujeli metrske ribe, ampak kakšna riba Babica in rakec sta se pa le znašla v našem vedru. Po večerji pa smo imeli še predavanje o Istri.

Piran V sredo, 3. aprila 2019, smo se po jutranji telovadbi in spet obilnem zajtrku odpravili v Piran, kjer smo izvedeli veliko informacij o Trdinovem trgu, Jurijevi cerkvi ter več o ribištvu. Po prostem času v Piranu in kepici sladoleda smo nadaljevali z orientacijskim pohodom. Na koncu dneva pa smo še imeli zabavni kviz, v katerem je zmagala ekipa iz naše šole.#

Sečoveljske soline V četrtek, 4. aprila 2019, smo dopoldne z ladjo Solinarka obiskali Sečoveljske soline. Nato smo imeli manjši turnir v odbojki, potem pa smo lastnoročno pripravili školjke na buzaro. Izvedeli smo še nekaj o algah, za konec dneva pa imeli še ples.

Pišece, prihajamo domov In tu je že petek, ko se počasi odpravljamo proti domu. Za nami je nepozaben teden, ne le lepega vremena, odlične hrane, pravega druženja, temveč tudi teden, poln doživetij in novega znanja.

CŠOD Breženka, hvala za vse, Pišece, prihajamo domov!

Karin in Larisa Dušič z ekipo

brežice
šole v posavju
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice