Skip to main content
Petek, 22. september 2023
14.01.2021
08:48
Vrnitev v šolo OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško
Grafika: ePosavje.com
Po skoraj treh mesecih pouka na daljavo so se prejšnji teden v šole vrnili otroci s posebnimi potrebami. Bili smo na OŠ dr. Mihajla Rostoharja, kjer so se na ponovni prihod učencev dobro pripravili.

Učenci OŠ dr. Mihajla Rostoharja so se vrnili v šolo

Na vrnitev učencev so se dobro pripravili, največ težav imajo s prevozi

KRŠKO Vrnitve v šolo so se razveselili tako učitelji kot učenci Osnovne šole dr. Mihajla Rostoharja. "Doma ni enako kot v šoli. V šoli si z učitelji, se pogovarjaš, bolje je v živo kot prek računalnika," nam je povedala učenka 9. razreda Lana. Najbolj je pogrešala sošolce, pa tudi učitelje. Sašo, ki obiskuje 8. razred, nam je povedal, da so se s sošolci in z učitelji videvali prek Zooma, a jim je manjkala razlaga učiteljev. "Pogrešali smo učitelje in sošolce."

Kako poteka delo v novih okoliščinah?

"Imamo svoj higienski načrt, protokol dela"

Na Osnovni šoli dr. Mihajla Rostoharja so s poukom začeli prejšnji torek. "Kot sem že v teh dneh večkrat povedala, smo zelo veseli, da so se učenci vrnili v šolo, na drugi strani pa nam je malo žal, da so bili več kot dva meseca doma, ko so bile epidemiološke razmere v Posavju veliko boljše, kot so danes, ko se vračajo v šolo," dodaja ravnateljica dr. Barbara Smolej Fritz. Zaradi slabših epidemioloških razmer jih razumljivo tudi malo skrbi. Na prihod učencev so se sicer dobro pripravili. "Imamo svoj higienski načrt, protokol dela, ki smo se ga držali že v jesenskih mesecih. Zdaj smo ga novim razmeram nekoliko prilagodili. Pouk je lepo stekel in upam, da čim dlje zdržimo brez okužb."

Dan pred začetkom pouka testiranje vseh zaposlenih

"Smo mlad kolektiv, veliko zaposlenih ima otroke v prvi triadi, oz. do petega razreda"

Dan pred začetkom pouka je v Zdravstvenem domu Krško potekalo testiranje vseh zaposlenih, ki se vračajo na šolo. Od 41 testov je bil en pozitiven. Sicer pa so trenutno v precejšnji kadrovski stiski, dodaja ravnateljica šole. "Mi smo mlad kolektiv, veliko naših zaposlenih ima otroke v prvi triadi oz. do petega razreda v osnovni šoli, tako da je trenutno odsotnih devet zaposlenih, ki bi se morali v tem trenutku vrniti v šolo. Pouk smo zato precej reorganizirali, pomagajo nam tudi mobilni učitelji, ki trenutno še izvajajo pouk na daljavo. Pri nas močno upamo, da se čimprej vrnejo tudi učenci v večinske osnovne šole."

Vrnitev v šolo, OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško

Velik izziv je organizacija prevozov

Z vrnitvijo otrok v šole zadovoljni tudi starši

Ena težava je s kadri, a je bila, kot še dodaja ravnateljica dr. Barbara Smolej Fritz, velik izziv tudi organizacija prevozov. "Veljajo posebni higiensko-varnostni ukrepi, v kombiju se ne more voziti osem učencev, zato potrebujemo več voženj. Trenutno tudi ni šolskih prevozov, ker so učenci v osnovnih šolah še doma." Sicer pa so z vrnitvijo otrok v šole zadovoljni tudi starši, saj v veliki večini sami niso dovolj strokovno usposobljeni, da bi lahko otrokom na tem področju nudili vse, kar potrebujejo.

(eP)

šole v posavju
koronavirus
video
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja