Skip to main content
V Posavju 3.7° C Nedelja, 28. november 2021
10.02.2021
11:27
Prva triada je nazaj v šolah
Foto: ePosavje TV
Po večmesečnem pouku na daljavo so se v šole vrnili vsi učenci od prvega do tretjega razreda. V torkovem dopoldnevu smo najmlajše obiskali na Osnovni šoli Jurija Dalmatina Krško.

Učenci prve triade osnovnih šol znova v klopeh

Bili smo na OŠ Jurija Dalmatina Krško

KRŠKO Po skoraj štirih mesecih so danes po skoraj štirih mesecih znova sedli najmlajši učenci. "Danes prihaja v šolo 257 učencev in 61 zaposlenih, torej učiteljev in drugih strokovnih delavcev ter tehnično in administrativno osebje, pravi ravnateljica Osnovne šole Jurija Dalmatina Valentina Gerjevič.

Odprtje šol so pozdravili zaposleni in starši

Ponovno odprtje šol so pozdravili tako zaposleni kot starši. Mama prvošolca Lucija Senica pove, da so veseli vrnitve v šolo. "Čakamo, da se bodo lahko vrnili tudi večji, doma imamo namreč še šestošolca." Tudi Blaž Špiler pritrjuje, da je pouk na daljavo potekal predolgo. "Dvanajst tednov smo odštevali, veliko sprememb je bilo, kar nam je porušilo delovno rutino, zato je to dobrodošlo in za vrnitev v nek delovni proces in seveda za otroke, za njihov ritem, druženje in vse, kar spada k šoli."

Posebni vhodi za učence različnih razredov

Pouk poteka ob upoštevanju preventivnih ukrepov, pojasnjuje ravnateljica. "Imamo posebej vhod za učence prvega razreda in posebej vhod za učence drugega in tretjega razreda. Pomembno je, da bomo delali na higieni rok, higieni kašlja, razkuževali bomo prostore, najbolj izpostavljene dele v učilnicah in v šoli. Poskušali se bomo veliko gibati."

Starše prosijo, da otroke pripeljejo le k pouku

Ne pa tudi k jutranjem varstvu in podaljšanem bivanju

Na šoli so se dogovorili, da se v tem tednu posvetijo ponovnemu navezovanju socialnih stikov in ne toliko utrjevanju učne snovi. Starše prosijo, naj otroke, če je le mogoče, pripeljejo le k pouku in ne tudi k jutranjem varstvu in podaljšanem bivanju, dodaja ravnateljica. "V tem primeru ne bomo mogli zagotoviti tistih mehurčkov v okviru oddelka, kjer se otroci naj ne bi mešali."

Na testiranjih 50 zaposlenih

Zaposleni upajo, da se bodo po počitnicah v šolo vrnili vsi učenci

Vsi zaposleni so se morali testirati, večina se jih je že v ponedeljek. "Včeraj je bilo na testiranje napotenih 50 učiteljev in ostalih delavcev šole, od tega je bil en test pozitiven in smo organizirali delo drugače. Gre pa za zaposlenega od tehničnega osebja," je povedala Valentina Gerjevič. Po zimskih počitnicah, ki bodo naslednji teden, upajo, da se v šolo vrnejo vsi učenci.

(eP)

krško
posavski tednik
šole v posavju

Pridružite se nam