Skip to main content
V Posavju 21.1° C Nedelja, 9. maj 2021
04.01.2021
12:46
Oskrbovana stanovanja na Leskovški cesti v Krškem
Foto: arhiv ePosavje
Družba Kostak je prejela s strani Upravne enote Krško uporabno dovoljenje za investicijski projekt v Krškem, s katerim so na Leskovški cesti zagotovili 29 oskrbovanih stanovanj.

Oskrbovana stanovanja kot prispevek k reševanju stanovanjske problematike starejših

KRŠKO Oskrbovana stanovanja na Leskovški cesti so v neposredni bližini Doma starejših občanov v Krškem. Kot so sporočili iz družbe Kostak, d. d., gre za projekt izgradnje oskrbovanih stanovanj v Krškem, ki je sofinanciran s strani Stanovanjskega sklada Republike Slovenije po Programu sofinanciranja zagotavljanja stanovanjskih enot za starejše osebe v letih 2017 in 2020.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Stanovanja so zasnovana glede na potrebe uporabnikov

Stanovanja so namenjena bivanju oseb nad 65 let, ki jim bo po potrebi omogočena stalna nega oziroma skrb ter 24-urna intervencijska pomoč iz določene ustanove. Oskrbovana stanovanja so zasnovana glede na potrebe uporabnikov, v vsakem stanovanju je kopalnica, shramba, bivalni prostor s kuhinjo, jedilnica in dnevna sobo ter spalnica. V kletni etaži se je tudi skupni prostor s čajno kuhinjo ter v pritličju kolesarnica.

Pričakujejo, da bodo stanovanja kupcem predali v mesecu dni

Družba Kostak bo Stanovanjskemu skladu Republike Slovenije prodala 15 stanovanjskih enot, ostalih 14 oskrbovanih stanovanj pa Občini Krško. Ob tem pričakujejo, da bodo stanovanja predali kupcem v mesecu dni. Občina Krško je že objavila razpis za najem stanovanj in bo imela znane najemnike do konca januarja.

Oskrbovana stanovanja v Krškem, december 2020

"Oskrbovana stanovanja omogočajo kakovostno bivanje v skupnosti"

"Prispevek k večji kakovosti življenja v lokalni skupnosti"

Kot so sporočili iz družbe Kostak, so zadovoljni, da so uspeli v času epidemije in koronavirusa zgraditi pomembne stanovanjske enote, ki bodo omogočile predvsem starejši populaciji, ki je v tem času najbolj prizadeta, boljše bivalne razmere in rešile njihovo stanovanjsko in bivalno problematiko.

Stanovalcem nudijo občutek varnosti, starejšim občanom pa dostojno življenje

Oskrbovana stanovanja omogočajo kakovostno bivanje v skupnosti in nudijo stanovalcem občutek varnosti, starejšim občanom pa dostojno življenje. "V družbi Kostak verjamemo, da je to prispevek k večji kakovosti življenja v lokalni skupnosti in k doseganju ciljev stanovanjske politike v Krškem in Posavju," še dodajajo.

(eP)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja