Skip to main content
V Posavju 3.6° C Sobota, 26. november 2022
16.08.2019
14:15
Grafika: Ansat TV
Osnovna šola Blanca je imela do sedaj težave z dostopom za avtobuse, ob odprtju vrtca neposredno ob osnovni šoli pa se je tudi število osebnih vozil bistveno povečalo.

Ureditev obračališča pri OŠ Blanca

SEVNICA Urejanje in umirjanje prometa na območjih osnovnih šol pomembno prispeva tudi k večji varnosti vseh udeležencev, zato skladno s tem pri šoli v teh dneh potekajo gradbena dela za izvedbo obračališča za avtobuse.

Ureditev obračališča za avtobuse in postavitev nadstreška

Neustrezna širina dovozne ceste pri Osnovni šoli Blanca ne omogoča srečanja dveh vozil, zaradi česar prihaja do zastojev na regionalni cesti in prometne zmede na samem dovozu, prav tako je otežen dostop za šolske avtobuse. "V šoli deluje tudi vrtec, obiskuje ga 57 otrok in vsak dan se tu pripelje tudi toliko staršev. Ob prihodu in ob odhodu nastane gužva in se zelo težko obračajo, srečujejo. Potreben je nov dostop, ki prihaja z državne ceste in vse aktivnosti je potrebno urediti z državo," je povedal Marjan Ločičnik, predsednik Krajevne skupnosti Blanca.

Želijo razbremeniti dosedajno dostopno pot in narediti novo

Občina Sevnica je z namenom celostne rešitve prometne varnosti na območju Osnovne šole Blanca pristopila k ureditvi obračališča za avtobuse, ureditev površin za vstopanje in postavitev nadstreška pri obračališču. "Obračališče je faza v urejanju prometa v okolici OŠ Blanca in omogoča varno obračanje ter vstop in sestop otrok z avtobusa, je pa povezano na obstoječo dostopno cesto," pa pove sevniški župan Srečko Ocvirk.

Fotogalerija:

Nova dostopna cesta

Cilj je, da v prihodnosti obstoječo dostopna cesta razbremenijo dnevnega prometa – dostopa do šole in da naredijo novo dostopno cesto, ki bo navezana na novo obvoznico Blanca oz. na nadvoz, ki bo prečkal železnico in bo ukinil nivojski prehod. "Ta idejna zasnova je pripravljena, projekt moramo uskladiti z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo in da bo z izgradnjo nadvoza na Blanci ta del celovito urejen. Obstoječe krožišče je narejeno tako, da se bo dostop uredil iz druge strani in bo obračališče po novi umestitvi prav tako služilo svojemu namenu," še pove župan.

(Ansat TV, bš, eP)

sevnica
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja