Skip to main content
Sreda, 29. november 2023
14.04.2022
21:30
Vodovodni stolp, Brežice
Foto: Občina Brežice
V sredo so v Brežicah objavili odločitev za ureditev paviljona ob vodovodnem stolpu, je razvidno iz javno dostopnih podatkov. Obnova brežiškega vodovodnega stolpa sicer poteka po načrtih.

Odločitev za ureditev paviljona ob stolpu

BREŽICE Ob obnovi vodovodnega stolpa bodo Ulici stare pravde v Brežicah dobili še paviljon, v katerem bo med drugim tudi trgovinica spominkov in kavarna. Kot so ob podpisu pogodbe za obnovo stolpa povedali v Brežicah, bodo v paviljonu na voljo tako turistične kot kulturne in družabne vsebine, zagotovo pa jih bodo kombinirali tako z Mestno hišo kot tudi s Posavskim muzejem Brežice in Društvom za oživitev mesta Brežice.

Rekonstrukcija, prezidava in sprememba namembnosti

V sredo so tako v Brežicah objavili odločitev v postopku javnega naročila z naslovom "Paviljon ob vodovodnem stolpu", predmet naročila pa je "izvedba rekonstrukcije, prezidave in spremembe namembnosti paviljona ob Vodovodnem stolpu, ki se izvaja v sklopu projekta Vodovodni stolp - razgledna točka." K oddaji ponudbe so povabili ponudnika, s katerim so po pravnomočnosti odločitve podpisali pogodobo za obnovo vodovodnega stolpa, družbo SL Inženiring Boršt d.o.o., prva ponudba je bila v višini 717.365,38 evrov (z DDV), končna ponudba pa 703.018,07 evrov.

Kaj so ugotovili na Občini Brežice?

Kot pravijo na Občini Brežice, so ob preverjanju ponudbene cene ugotovili, "da so cene skladne z razmerami na trgu in znotraj okvirnih tržnih vrednosti glede na gibanje cen v sektorju gradbeništva v zadnjih mesecih." Ponudbena vrednost je v okviru investicijske vrednosti projekta, ki so jo v začetku februarja potrdili članice in člani Občinskega sveta Občine Brežice, strokovna komisija pa je ob preverjanju celotne dokumentacije in skladnosti prejete ponudbe z zahtevami in pogoje iz razpisne dokumentacije ugotovila, da je ponudba dopustna. Naročnik bo, tako v javni objavi, ponudnika predvidoma v treh delovnih dneh od objave odločitve pozval k podpisu pogodb.

brežice
vodovodni stolp

Pridružite se nam

Novice iz Posavja