Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
18.01.2022
21:24
Pod Goro, Krško
Grafika: ePosavje.com
Konec marca lani smo poročali, da bodo v starem Krškem preuredili ozko in za promet neprimerno ulico Pod Goro. S tem bodo rešili promet proti Cesti, Gori, Straži in Dunaju. Kako napreduje projekt?

Na Goro vodijo tri poti, ena tudi čez staro Krško

KRŠKO Na goro ponavadi vodi več poti. Na Goro nad Krškim vodijo tri - čez Golek, Čretež ali čez staro mestno jedro Krškega po ulici Pod goro. Ulica je ozka in mestoma neprimerna tudi za avtobuse.

Nov uvoz in dostopna cesta

V projektni nalogi za ureditev področja si zapisali, da bodo na cesti G1 Krško - Brestanica uredili nov uvoz in dostopno cesto proti naselju Gora in Cesta, nova cesta bo predvidena v dolžini "cca. 90 metrov." Na bodoči trasi novega uvoza so tudi stanovanjski objekti na naslovu Pod goro 8 in Pod goro 15, ki so jih po projektni dokumentaciji predvideli za rušenje. Ob tem bodo z novo cestno ureditvijo poskrbeli za komunalne vode, prenovili bodo vodovod, obnovili sistem javne razsvetljave, prevideli pa so tudi novo kabelsko kanalizacijo za širokopasovne povezave.

Gora, Krško

Kako daleč je projekt?

Projektni pogoji in mnenja predvidoma do marca

Na Občini Krško pravijo, da so za povezovalno cesto Pod Goro - Gora v juliju 2021 sklenili pogodbo s projektantom za izdelavo projektne dokumentacije. Ob tem so izdelali projektno nalogo in dokumentacijo za pridobitev projektnih pogojev. "Trenutno smo v fazi pridobivanja projektnih pogojev in mnenj, katera bodo predvidoma pridobljena v mesecu marcu letos," dodajajo.

Opravili pogovore z lastniki, kjer bo potrebno rušenje stavb

Ker bodo za izvedbo projekta potrebne tudi nekatere rušitve, so opravili prve pogovore z lastniki objektov na zemljiščih. "V načrtu je, da v letošnjem letu pridobimo gradbeno dovoljenje. Za izvedbo projekta v sprejetih proračunih še ni zagotovljenih sredstev za izvedbo oz. še ni odprt ustrezni NRP, kar bo narejeno takoj, ko bodo zagotovljeni potrebni vhodni podatki (projektantska ocena projekta)," še odgovarjajo na Občini Krško.

(eP)

krško
ceste

Pridružite se nam

Novice iz Posavja