Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
19.04.2021
12:41
Projekt med najboljšimi praksami trajnostnega urbanega razvoja
Foto: ePosavje.com
Prejšnji torek so na virtualnem sejmu dobrih praks Mesta mestom predstavili 15 najboljših praks, ki so prejela istoimensko priznanje. Med temi je tudi projekt ureditve mirujočega prometa v Krškem.

Med najboljšimi projekti trajnostnega urbanega razvoja

KRŠKO Na Inštitutu za politike prostora, organizatorju virtualnega sejma Mesta mestom, pravijo, da se mesta soočajo s podobnimi izzivi in zato si želijo spodbuditi medsebojno učenje in prenos preizkušenih rešitev.

Ureditev mirujočega prometa pri OŠ Jurija Dalmatina Krško

Romana Pečnik z oddelka za gospodarsko infrastrukturo na Občini Krško je na sejmu predstavila projekt ureditve mirujočega prometa v okolici OŠ Jurija Dalmatina Krško, ki je bil izmed 29 praks slovenskih občin izbran med 15 najboljših projektov, ki so prejele priznanja Mesta mestom.

Ureditev mirujočega prometa

"Navdihujoče prakse, ki jih še ne poznamo"

"Dobre prakse, ki odgovarjajo na pogoste zadrege slovenskih mest in imajo velik potencial za prenos, zbirajo v seriji katalogov Mesta >> mestom. V prvem katalogu so objavili izbor praks iz povečini tujih mest, ki jih je nagradil program URBACT. V drugem katalogu  so zbrali prakse, s katerimi so se sodelavci IPoP srečali pri svojem delu s slovenskimi občinami," pravijo na Občini Krško. Nagrajen projekt je bil sicer del tretjega kataloga, v katerem so zbrali "navdihujoče prakse, ki jih še ne poznamo."

(eP)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja