Skip to main content
Petek, 22. september 2023
01.07.2021
08:35
Sprejemenjen urnik odvoza komunalnih odpadkov
Foto: Kostak, d. d.
S 1. julijem bo v občinah Krško in Kostanjevica na Krki spremenjen urnik odvoza mešanih komunalnih odpadkov, odvoz bo potekal na vsake tri tedne in ne več vsaka dva tedna, kot je bilo doslej.

Spremenjen urnik odvoza mešanih komunalnih odpadkov

KRŠKO Kot so sporočili iz družbe Kostak, d. d., pogostost odvoza embalaže in bioloških odpadkov ostaja pri gospodinjstvih nespremenjena. Skupna količina komunalnih odpadkov se vsako leto povečuje, medtem ko se zbrana količina mešanih komunalnih odpadkov v sivih posodah zmanjšuje, posledično pa se zaradi vzornega ločevanja vseh občanov povečuje količina ločeno zbranih odpadkov.

Zaradi spremenjenega razmerja teh količin se bo zmanjšala pogostost odvoza mešanih komunalnih odpadkov, povečale pa se bodo aktivnosti na področju ločevanja odpadkov. S prilagoditvijo urnika odvoza mešanih komunalnih odpadkov želijo zagotoviti obstoječo ceno ravnanja z odpadki za občane, kljub temu da se cene goriva in ostali stroški povečujejo.

Aplikacija uod.kostak.si

Urnik odvoza odpadkov lahko preverite v enostavni spletni aplikaciji

V poslani tiskani verziji urnika, ki so ga uporabniki prejeli skupaj z računom za maj, so označeni dnevi odvoza posamezne vrste odpadkov. V specifikaciji računa za komunalne storitve je za vsako odjemno mesto v modrem polju, na desni strani zgoraj, označena številka urnika, ki si ga lahko ogledate na https://www.kostak.si.

Vsi uporabniki, predvsem tisti, ki dostavljate posode do transportne poti vozil, lahko na enostaven način, z vnosom naslova vašega odjemnega mesta, na spletni aplikaciji http://uod.kostak.si preverite vaše termine odvoza posamezne vrste odpadkov.

Obstoječo posodo vam lahko zamenjajo z večjo

Kot so še zapisali v sporočilu, če v gospodinjstvih dnevno uporabljate večje količine higienskih pripomočkov (npr. plenic), vam bodo brezplačno zamenjali obstoječo posodo za mešane komunalne odpadke za večjo, oziroma vam bodo dostavili dodatno posodo. Vloge s pojasnitvijo razlogov za zamenjavo posode jih lahko posredujete preko obrazca na www.kostak.si ali na elektronski naslov marjan.bozic@kostak.si.

S 1. julijem odvoz odpadkov od 5. ure zjutraj

Bodo pa od četrtka, 1. julija, zaradi visokih temperatur komunalne odpadke iz gospodinjstev začeli odvažati že od 5. ure zjutraj. Tako vse uporabnike prosijo, da pravočasno pripravijo posode za odpadke.

(eP)

krško
kostak krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja