Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
27.11.2019
14:31
Rastišče sreče v Sevnici
Foto: Rast(išče) sreče Sevnica
Na Družinskem inštitutu Zaupanje v Sevnici so tudi v letu 2019 uspešno izvajali regijski projekt Rast(išče) sreče.

Uspešni koraki "Rast(išča) sreče" v Sevnici

SEVNICA Projekt v zadnjih dveh letih uspešno izvajajo skupaj s partnerji projekta (Mladinski center Krško, Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli in Kulturno turistični rekreacijski center Radeče) in z njim pomembno vplivajo na določene skupine mladih v Posavju.

V tem letu so na Družinskem inštitutu Zaupanje aktivno izvajali ulično delo in ga še dodatno popestrili s kombijem »Srečkom«, mobilnim mladinskim centrom. Mladi so se z veseljem poigrali, družili in pogovarjali ob prijetnih popoldnevih na sevniških ulicah in okoliških krajih (Blanca, Lukovec …). Poleg tega so skozi daljše časovno obdobje individualno poglobljeno spremljali preko 50 otrok in mladostnikov, ki so potrebovali učno pomoč, pomoč pri vključevanju v različne aktivnosti ali pogovor o njihovih težavah. Ob tem pa so pomagali tudi staršem otrok iz ranljivih skupin z informiranjem in jim nudili brezplačno terapevtsko svetovanje po modelu relacijske družinske terapije. Teme pogovorov so bile krepitev starševskih kompetenc, razvijanje rahločutnega starševskega stila in vzpostavljanje varne navezanosti med otroki in starši.

Fotogalerija (Foto: Rast(išče) sreče):

Projektne aktivnosti v sevniški občini je sofinanciralo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ter Evropskega socialnega sklada, Občina Sevnica ter podjetje HESS, d.o.o., generalni sponzor Družinskega inštituta Zaupanje.

Strokovni delavci na projektu so enotnega mnenja, da je pomembno ohranjati trajnost takšnega programa, saj pomembno vpliva na razvoj vključenih mladostnikov v Sevnici in Posavju. V okviru konzorcija nevladnih organizacij »Močni, povezani in učinkoviti – za večjo vključenost vseh« bodo strokovni delavci na Družinskem inštitut Zaupanje aktivnosti izvajali tudi v prihodnjih letih in tako krepili mlade in njihove družine. S kombijem Srečkom pa se bodo spomladi zopet zapeljali tudi med bloke in na igrišča v Sevniški občini.

Vir: Katja Kugler, Družinski inštitut Zaupanje

sevnica
rastišče sreče
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja