Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
19.10.2020
17:00
Pilatus PC-9
Foto: arhiv ePosavje
V torek, 20., in četrtek, 22. oktobra, bo na območju osrednje Slovenije in Suhe krajine potekalo usposabljanje pilotov 15. polka vojaškega letalstva in 31. lovskega polka iz Aviana.

V torek in četrtek, med 12. in 18. uro

Helikopterske posadke bodo pristajale na predhodno določenih območjih

BREŽICE Kot so sporočili iz Slovenske vojske, "se bodo piloti letal Pilatus PC-9M in posadke helikopterjev HH-60 urili v bojnih postopkih reševanja in iskanja. Skupno usposabljanje bo navedena dneva potekalo med 12. in 18. uro do dve uri dnevno. Posadke helikopterjev bodo urile tudi izvenletališko pristajanje na območju, ki je bilo predhodno določeno. Skupno usposabljanje helikopterskih in letalskih posadk omogoča izmenjavo znanj in izkušenj ter optimalno uporabo sredstev.

V največji meri se bodo izogibali nizkemu letenju nad večjimi naselji

Do dve letali in dva helikopterja

Kakor dodajajo, bo načrtovano letenje dnevno potekalo z intenzivnostjo do dveh letal in dveh helikopterjev. "Pri usposabljanju se upoštevajo zakonska določila in ostali predpisi, ki urejajo letenje z vojaškimi zrakoplovi," pravijo v sporočilu. Med izvajanjem aktivnosti se bodo piloti v največji možni meri izogibali nizkemu letenju nad večjimi naselji.

(eP)

krško
brežice
sevnica
slovenska vojska

Pridružite se nam

Poglejte tudi