Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
26.08.2019
09:08
Foto: arhiv ePosavje
Od ponedeljka do četrtka bo na Osrednjem vadišču Slovenske vojske, območju Mirnske doline in Gotenice usposabljanje kontrolorjev združenega ognja iz enot Slovenske vojske in tujih oboroženih sil.

Usposabljanje pilotov in kontrolorjev združenih ognjev

Med 9. in 15. uro, v četrtek med 20. in 22. uro

POSAVJE Kot so sporočili iz Slovenske vojske, bo usposabljanje podpirala 152. letalska eskadrilja Slovenske vojske s parom letal Pilatus PC-9 M Hudournik. Letenje bo med ponedeljekom in četrtekom potekalo predvidoma med 9. in 15. uro, v četrtek tudi med 20. in 22. uro.

Od torka do četrtka na območju Mirnske doline

V ponedeljek, 26. avgusta, bo usposabljanje na osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna, od torka do četrtka na območju Mirnske doline, v četrtek pa tudi na območju Gotenice.

Piloti se bodo izogibali nizkemu letenju nad večjimi

"Načrtovano letenje bo dnevno potekalo z intenzivnostjo do dveh letal. Pri usposabljanju se upoštevajo zakonska določila in ostali predpisi, ki urejajo letenje na nizkih višinah z vojaškimi letalniki. Med izvajanjem aktivnosti se bodo piloti v največji možni meri izogibali nizkemu letenju nad večjimi naselji. Kontrolorji združenega ognja bodo usposabljanje na javnih površinah zunaj vadišč Slovenske vojske izvajali brez uporabe orožja, streliva ali drugih vadbenih sredstev," še dodajajo v sporočilu.

(bš)

slovenska vojska
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja