Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
11.05.2019
20:00
Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
Ker nas v maju čaka naš tradicionalni festival, zraven pa bomo letos imeli tudi bazar z izdelki učencev, je čutiti ustvarjalnost na vsakem vogalu.

25. maja vabljeni v Pišece Pri urah likovnega pouka pri učiteljici Tanji smo ujeli tretje- in četrtošolce, ki so ustvarjali z glino. V času podaljšanega bivanja so učenci z učiteljico Urško izdelovali voščilnice, v petek, 10. maja, pa nas je obiskala gospa Jasmina Butara iz Komunale Brežice in z nami izvedla delavnico na temo risanja na steklo. Še prej smo se z njo pogovorili o tem, kakšno vlogo ima podjetje Komunala v našem življenju, nato pa izvedeli veliko zanimivih reči o steklu.

Ko smo dobili kozarce in akrilne barve, pa še bleščice in trakove, smo šli v akcijo … in nastali so čudoviti izdelki, ki jih bodo obiskovalci lahko kupili in prispevali nekaj za šolski sklad. Naslednji teden pa nas čaka že nova umetniška delavnica, tokrat prihaja v goste gospod Boštjan iz Posavskega muzeja Brežice. Čestitke vsem mladim ustvarjalcem. Nekaj fotografij za pokušino, več na stojnicah 25. maja. Vljudno vabljeni!

Janž Rener, 7. r.
OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

brežice
šole v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja