Skip to main content
V Posavju 8.6° C Sreda, 22. marec 2023
16.03.2020
14:04
Gužva, lekarna
Foto: arhiv ePosavje
Iz Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Območne enote Krško, imajo obvestilo za vse, ki k osebnim zdravnikom še vedno odhajajo po nepotrebnem.

Bolniki v ambulante še vedno prihajajo po nepotrebnem

KRŠKO Kot pravijo v sporočilu, jih izbrani osebni zdravniki obveščajo, da zavarovane osebe prihajajo v njihove ambulante tudi nepotrebno, "kar je v trenutnih izrednih razmerah zelo neprimerno. Tak neprimeren in nepotreben obisk ambulant osebnih zdravnikov je tudi obisk, ko zavarovana oseba želi predpis novih receptov za zdravila, kljub temu, da konkretne zavarovane osebe z njimi še razpolagajo, da imajo celo obnovljiv recept, na osnovi katerega si lahko v naslednjem obdobju še zagotavljajo zdravila, ki jih potrebujejo za zdravljenje."

Ljudje prihajajo k zdravniku kljub temu, da imajo obnovljiv recept in dovolj zdravil

Kakor dodajajo, "izbrani osebni zdravnik ne more in ne sme predpisati izdaje nove količine terapije, če terapija po obstoječem receptu še ni porabljena. Izjema so poslabšanja zdravstvenega stanja."

Ukrepi zahtevajo največjo možno previdnost!

Nacionalni ukrepi za obvladovanje trenutne epidemije korona virusa, zahtevajo največjo možno previdnost tako v okviru institucij, kot pri vsakem posamezniku.

Zakaj so vrste v lekarnah?

Zaradi individualne obravane oseb, ne zaradi pomanjkanja zdravil!

Zaradi omejenih ukrepov tudi obravnave v lekarnah potekajo individualno z vsako osebo, kar pomeni, da osebe zaporedno in ne hkrati, vstopajo v lekarne. Predvsem to je razlog, da se pred vstopom v lekarne lahko pojavljajo vrste čakajočih, ki pa zagotovo ne kažejo na pomanjkanje zdravil in zdravilnih učinkovin.

"Težav z zagotavljanjem zdravil za redne terapije ni"

"Težav z zagotavljanjem zdravil za redne terapije ni, zato prosimo, da to upoštevate in predvsem prispevate k spoštovanju ukrepov, s katerimi želimo v najkrajšem času preseči težave, ki nam jih je prinesel korona virus," dodajajo v sporočilu.

(bš)

koronavirus
krško
brežice
sevnica
radeče

Pridružite se nam