Skip to main content
Nedelja, 14. april 2024
07.10.2021
21:19
Panorama, Boštanj
Foto: Občina Sevnica
Programi predšolskega varstva v sevniški občini delujejo na osmih lokacijah, od začetka oktobra je 52 otrok tudi v Boštanju, v prenovljenem objektu Panorama.

V Boštanju trije novi oddelki vrtca in v njih 52 najmlajših

SEVNICA V začetku tedna sta se v prostore Panorame v Boštanju preselili dve skupini prvega starostnega obdobja in ena skupina drugega starostnega obdobja predšolske vzgoje. Tako je svoj drugi dom našlo 52 otrok, na Občini Sevnica pa napovedujejo, da je glede na normative za opravljanje predšolske vzgoje prostora za še en oddelek drugega starostnega obdobja.

Novi prostori za sevniške vrtičančke

Nekdanje gostišče je odkupilo podjetje GIP Kodrič d.o.o. iz Krškega. "Skupen jezik in uskladitev obojestranskega interesa, da se v tem objektu uredi vrtec, je podjetje našlo z Občino Sevnica. Obe strani sta sklenili pismo o nameri, v katerem sta opredelili namero za ustrezno preureditev prostorov za namen izvajanja predšolske vzgoje v skladu z vsemi normativi, podjetje je uredilo spremembo namembnosti objekta za namen izvajanja vzgoje in izobraževanja ter pridobilo uporabno dovoljenje," so sporočili z Občine Sevnica.

Vrtec za naslednjih (najmanj) 10 let

Po prenovi objekta so z Občino Sevnica sklenili najemno razmerje za naslednjih 10 let in v pogovorih pustili odprta vrata za možnost predčasnega odkupa. Občina Sevnica je sicer zagotovila opremo vrtca, vredno dobrih 73 tisoč evrov. 

Hrano bodo vozili iz centralnega vrtca

V objektu so poleg prostorov za izvajanje programa, sanitarijami in garderobnimi prostori tudi prostori za nego, prostor za strokovne delavce, kabinet, osrednji prostor, prostor za čistila. Kuhinja je razdelilna, hrano bodo vozili iz centralnega Vrtca Ciciban Sevnica.

V letošnjem šolskem letu v vrtcih 751 otrok

Število otrok, vključenih v predšolsko vzgojo, je v sevniški občini iz leta v leto višje. Še v šolskem letu 2012 / 2013 so imeli v sevniških vrtcih 34 oddelkov, v letošnjem šolskem letu 2021 / 2022 imajo v 43 vrtcih 751 otrok. 

Predšolsko varstvo na osmih lokacijah

In če je bila pred desetletjem vključenost vseh predšolskih otrok v občini Sevnica v vrtce okrog 65-odstotna, je ta odstotek okrog 85 odstotkov. Tako se v Sevnici, kjer programi otroškega varstva delujejo na osmih lokacijah, vse bolj približujejo nacionalnemu cilju deleža v vrtce vključenih otrok, ki znaša od 90 do 95 odstotkov.

Fotogalerija (Foto: Občina Sevnica):

(bš, eP)

sevnica
šole v posavju
fotogalerija

Pridružite se nam