Skip to main content
V Posavju 14.1° C Četrtek, 23. september 2021
04.08.2021
14:51
Akcija zbiranja šolskih potrebščin v Brežicah
Grafika: ePosavje.com
Humanitarna organizacija Državljani sveta že šesto leto zbira šolske potrebščine za socialno ogrožene otroke v občini Brežice. Akcija bo trajala do 20. avgusta, sodelujete lahko tudi prek TRR računa.

Akcija zbiranja šolskih potrebščin

BREŽICE Ob koncu šolskega leta šolarji in njihovi starši prejmejo seznam učbenikov, delovnih zvezkov in ostalih šolskih potrebščin za prihodnje šolsko leto. S tem pa se začnejo skrbi mnogih družin, ki šolskih potrebščin ne zmorejo kupiti. Učbeniki, delovni zvezki, torbe in ostale šolske potrebščine premočno obremenjujejo marsikateri družinski proračun, zato se starši šolarjev za pomoč obračajo tudi na humanitarne organizacije. Otrokom iz socialno ogroženih družin pomagajo tudi Državljani sveta.

Do 20. avgusta

"Kot že vrsto let zapored tudi letos zbiramo šolske potrebščine za otroke iz socialno šibkih družin v občini Brežice,« so zapisali na svoji Facebook strani. Potrebščine bodo zbirali do 20. avgusta in jih nato predali Centru za socialno delo Brežice, da jih razdeli otrokom pred novim šolskim letom. "V Zasebni zobni ordinaciji Nikolić - Poglajen (Ulica Stanka Škalerja 29, Brežice), lahko pustite vse, kar mislite, da bodo šolarke in šolarji potrebovali (nekaj namigov: zvezki, različna pisala, barvice, svinčniki, radirke, peresnice, ravnila, šestila, peresnice, torbe, lepila, škarje, likovni pribor...)," dodajajo.

"Naj bodo šolske potrebščine takšne, kot bi jih želeli dati svojim otrokom"

Kot pravijo na brežiškem centru za socialno delo, pride prav vsaka stvar, zato ne zbirajo ciljano, če pa določene stvari začne še posebej primanjkovati, pa jih bodo kupili z zbranimi finančnimi donacijami v dogovoru s CSD.

"Tisti, ki potrebščin ne morete dostaviti v Brežice, pa bi radi pomagali, jih lahko po pošti pošljete na zgornji naslov ali pa nakažete poljuben znesek na naš TRR, mi pa bomo v vašem imenu kupili stvari za otroke," pravijo v humanitarni organizaciji in obenem vse vljudno naprošajo, naj bodo šolske potrebščine takšne, kot bi jih želeli dati svojim otrokom, torej nove ali tako dobro ohranjene, da ni mogoče opaziti, da so že bile uporabljene.

"Vse neprimerne donacije bomo morali žal zavrniti, saj menimo, da si vsi otroci zaslužijo dobre in nove potrebščine, ki jih bodo spremljale skozi prihajajoče šolsko leto in morda še dlje."

TRR SI56 2900 0005 2601 308
Ustanova Državljani sveta, Ulica Stanka Škalerja 29, 8250 Brežice
Namen: ŠOLSKE POTREBŠČINE

(eP)

brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja