Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
22.09.2021
13:09
Vodovodni stolp Brežice
Foto: arhiv ePosavje
Brežiški občinski svetniki so na septembrski seji obravnavali predlog kandidatov za oktobrske nagrade, priznanja občine in proglasitev častne občanke ter podelitev domicila.

Oktobrski nagrajenci in nova častna občanka

BREŽICE Predlog za potrditev je na podlagi prejetih vlog pripravila Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Kot pravijo v Brežicah, je posebnost letošnjih nagrad podelitev domicila v občini Brežice, kar omogoča Odlok o priznanjih Občine Brežice. Domicil bodo podelili zmagovitim enotam 25. Območnega štaba teritorialne obrambe.

Na slavnostni seji Občinskega sveta Občine Brežice ob občinskem prazniku bo priznanje za izjemne dosežke na vzgojno-izobraževalnem področju prejela Osnovna šola Brežice, Društvo kmetic Brežice za dolgoletno uspešno delo in prispevek k prepoznavnosti Občine Brežice in Radioklub klub Elektron Brežice za pomembne dosežke na področju radioamaterstva, zaščite in reševanja ter razvoju tehnične kulture.

Ivica Sotelšek bo prejel oktobrsko nagrado za dolgoletno prostovoljno delo in dejavno sooblikovanje življenja v Krajevni skupnosti Pišece, podjetnica Marjana Deržič za pomemben prispevek pri krepitvi turizma in prepoznavnosti Občine Brežice, župnik v Župniji Čatež ob Savi Jožef Edvard Pacek pa za izjemno delo pri razvoju kulture in turizma ter ohranjanju kulturne dediščine v občini Brežice.

dr. Metka Gorišek, nova častna občanka Občine Brežice

V Brežicah bodo v letošnjem letu razglasili tudi častno občanko Občine Brežice. Naziv bo prejela dr. Metka Gorišek, kot pravijo na občini Brežice kot "priznanje in zahvalo za izjemen prispevek pri uresničitvi okoljskih projektov, pomembnih za razvoj Občine Brežice."

(eP)

brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja