Skip to main content
V Posavju -0.3° C Nedelja, 23. januar 2022
23.02.2021
13:23
Občina Brežice bo letos zaznamovala 30 let osamosvojitvene vojne za Slovenijo z dogodki, kot jih bodo epidemiološke razmere dopuščale, ter s postavitvijo pomnika osamosvojitveni vojni.

Pomnik osamosvojitveni vojni v Brežicah

Ureditev parka med gimnazijskim igriščem in avtobusnim postajališčem

BREŽICE Letos mineva 30 let od osamosvojitvene vojne za Slovenijo, ki je še posebej zaznamovala občino Brežice. Zato bo letošnje leto Občina Brežice obeležila ta jubilej z dogodki v obsegu, kot ga bodo epidemiološke razmere dopuščale, ter s postavitvijo pomnika osamosvojitveni vojni. Pomnik bo postavljen na lokaciji travnika med Domom kulture Brežice in Gimnazijo Brežice, ob pomniku bo urejen tudi park.

30 let od osamosvojitvene vojne za Slovenijo

V spomin na dogodke leta 1991 želijo v Brežicah postaviti skupni posavski pomnik osamosvojitvene vojne Slovenije leta 1991. Na Občini Brežice so avgusta lani objavili enostopenjski arhitekturni / urbanistični natečaj za izbiro strokovno najprimernejše rešitve za pomnik.

Natečaj je odprt do konca oktobra

Na Trgu izgnancev, med gimnazijskim športnim igriščem in avtobusnim postajališčem, bodo uredili park, v njem pa naj bi prostor dobil tudi pomnik. "Ta naj ponazarja dejstvo, da je v osamosvojitveni vojni prišlo do polnega izraza sodelovanja Teritorialne obrambe, milice in civilnih struktur z narodom, ki je bilo enotno v odporu do agresije,"

(eP)

brežice
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja