Skip to main content
Ponedeljek, 29. maj 2023
30.01.2020
12:47
Zdravstveni dom Brežice, dograditev
Grafika: ePosavje.com
V Brežicah bodo letos pričeli z aktivnostmi za širitev prostorov Zdravstvenega doma Brežice in lekarne. Kaj vse bo novega, koliko novih površin predvidevajo in kdaj naj bi z investicijo začeli?

Širitev prostorov Zdravstvenega doma Brežice in lekarne

Predvidevajo približno 1.500 m2 dozidave, lekarna v novih prostorih

BREŽICE Občina Brežice se intenzivno pripravlja na širitev prostorov za Zdravstveni dom Brežice in za tamkajšnjo lekarno. "Predvidevamo približno 1.500 kvadratnih metrov dozidave, v kateri bo lekarna pridobila nove prostore, en del bo namenjen zdravstvenemu domu. Zdravstvenemu domu bodo prav tako namenjeni zdajšnji prostori lekarne, kar pomeni, da se bo zdravstveni dom bistveno razširil," pove brežiški župan Ivan Molan.

Letos v pridobitev dokumentacije in gradbenega dovoljenja

Z gradnjo bi začeli v naslednjem letu

V letošnjem letu predvidevajo predvsem pridobitev dokumentacije in gradbenega dovoljenja, v letu 2021 pa naj bi začeli z gradnjo. "Naložbo financira občina, in sicer s sredstvi, ki jih ima lekarna kot presežek, ki ga namenja Občini Brežice. Ta presežek bomo seveda porabili namensko za izgradnjo oz. širitev lekarne in zdravstvenega doma."

Koliko? Ocena je med 2,5 do 3 milijona evrov

Na vprašanje o vrednosti naložbe Molan odgovarja, da o konkretnih številkah ne more govoriti, ocenjuje pa, da bo ta znašala od 2,5 do 3 milijonov evrov.

Zdravstveni dom Brežice

V zadnjih letih so dobili nove vsebine

Več novih zdravnikov, letos še zobozdravnik v Pišecah

Zdravstveni dom Brežice je v zadnjih letih dobil nove vsebine, kot je na primer Center za krepitev zdravja. "Prav tako si je kadrovsko opomogel, zaposlilo se je precej novih zdravnikov. Še bolj me veseli, da nam je uspelo tudi na dislociranih enotah, kot je Bizeljsko, zagotoviti zdravnika in zobozdravnike v večini šol. V letošnjem letu načrtujemo še zaposliti zobozdravnika v Pišecah, imamo pa ga že na Bizeljskem, v Veliki Dolini, Cerkljah ob Krki, Dobovi, Brežicah in Artičah. Na ta način si prizadevamo, da imajo naši občani, ki živijo izven mesta, kvalitetne pogoje za zdravstvo," še pove Ivan Molan.

(bš)

brežice
zdravstveni dom brežice
posavski tednik
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja