Skip to main content
Ponedeljek, 26. februar 2024
04.06.2021
08:18
Co-working prostori v Brežicah
Foto: ePosavje.com
V Brežicah so pričeli delovati tako imenovani co-working prostori, ki predvsem malim podjetnikom omogočajo, da si delijo oz. souporabljajo delovni prostor. Brežičani opažajo povečano zanimanje.

Skupni delovni prostori v Brežicah

BREŽICE Skupni delovni prostori so primerni predvsem za podjetnike posameznike ali manjše ekipe, ki želijo pospešiti razvoj svojega izdelka ali storitve.

"Za mlade podjetnike in tiste, ki si to želijo postati"

"Prostori so namenjeni mladim podjetnikom. Občina Brežice in Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice želimo vzpostaviti podporno okolje za podjetništvo, tako da so ti prostori načeloma namenjeni mladim podjetnikom in tistim, ki si želijo to postati," nam je ob obisku prostorov povedala direktorica Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice Matejka Gerjevič.

V Brežicah opažajo povečan interes po tovrstnih prostorih

Sogovornica je ob tem dodala, da v Brežicah zlasti v zadnjem letu opažajo precejšen interes po tovrstnih prostorih. "Kar nekaj podjetnikov se je obrnilo na nas v času epidemije, saj so delali od doma, doma pa je bila cela družina, zato je bil problem delati v miru. Ravno takrat bi bili ti prostori še bolj primerni, ampak tudi zdaj je povpraševanje po njih. Delujejo po sistemu letečih mizic, na voljo je devet prostorov. Uporabniki se lahko izmenjujejo, prostor lahko rezervirajo po uricah in pridejo takrat, ko prostor rabijo."

Prostori so v bližini brežiške območne obrtno-podjetniške zbornice

Na Cesti prvih borcev 3 v starem mestnem jedru

Vrednost naložbe je znašala 32 tisoč evrov, občina pa bo te prostore, ki se nahajajo v neposredni bližini brežiške območne obrtno-podjetniške zbornice, najemala tri leta. "Rezervacija teh prostorov bo potekala preko Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino, in sicer preko spletnih aplikacij in verjamem, da bomo tudi na tak način prispevali k razvoju mlajših, novih podjetnikov in seveda tudi tistih, ki poslujejo po spletnih orodjih," nam je povedal župan Občine Brežice Ivan Molan.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(eP)

Podjetništvo v občini Brežice

Molan je ob tem še poudaril, da so v Brežicah v zadnjih nekaj letih veliko naredili na razvoju podjetništva, predvsem na občinskih prostorskih in podrobnih prostorskih načrtih, ki jih redno sprejemajo, ter s tem omogočili investicije v industrijskih conah Brezina, Dobova in Slovenska vas.

brežice
posavski tednik
video

Pridružite se nam