Skip to main content
V Posavju 5.1° C Četrtek, 25. 2024
06.09.2021
12:57
Brežice, november 2020
Foto: arhiv ePosavje
Naslednji četrtek bodo v Brežicah pripravili posvet o aktualnih vprašanjih, vezanih na romsko populacijo. S posvetm želijo poiskati odgovore na aktualna vprašanja, pravijo na Občini Brežice.

Posvet o aktualnih vprašanjih, povezanih z romsko problematiko

BREŽICE Sredi julija so v Krajevni skupnosti Velika Dolina pripravili srečanje civilne iniciative, na katerem je po ocenah pristojnih sodelovalo okoli 160 krajanov. Na Občini Brežice pravijo, da so krajani izpostavili zaskrbljenost glede razvoja dogodkov, ki so se v skupnosti pojavili po naselitvih dveh družin romske skupnosti. "V kraju se je povečalo število kršitev javnega reda in miru in število kaznivih dejanj. Krajani zaznavajo povezanost med priseljenimi družinami in kršitvami, zato opozarjajo vse pristojne na takojšnje in učinkovito ukrepanje," sporočajo Brežičani.

"Poiskati možnosti za reševanje zaznanih težav"

Ob tem so se pobudi civilne iniciative pridružili v Krajevni skupnosti (KS) Velika Dolina in KS Jesenice na Dolenjskem, na Občini Brežice pa so tako za naslednji četrtek najavili posvet o aktualnih vprašanjih, vezanih na romsko populacijo, "s katerim želijo v sodelovanju s pristojnimi inštitucijami poiskati možnosti za reševanje zaznanih težav. Verjamemo, da lahko izpostavljena vprašanja rešimo le s skupnim pristopom."

Koga vse so povabili na posvet?

Z Občine Brežice so na posvet povabili več slušateljev (in sogovornikov). Med njimi ministre za notranje zadeve, za delo, družino in socialne zadeve, za pravosodje in javno upravo in ministrico za izobraževanje, znanost in šport, pa predsednika Državnega zbora in še preostale tri posavske poslance, direktorja Policijske uprave Novo mesto in komandirja Policijske postaje Brežice, pa direktorico Centra za socialno delo Posavje, načelnico Upravne enote Brežice, vodjo Okrožnega državnega tožilstva v Krškem, ravnatelje petih osnovnih šol v občini, predsednice in predsednike svetov osmih krajevnih skupnosti, predstavnike civilne iniciative z Velike Doline in Jesenic na Dolenjskem ter člane Komisije za spremljanje položaja romske skupnosti v občini Brežice.

(bš, eP)

romi
brežice

Pridružite se nam