Skip to main content
Torek, 26. september 2023
27.02.2020
13:43
Projekt Stavi na zdravje, Brežice
Grafika: ePosavje.com
V Brežicah so predstavili projekt Stavi na zdravje, ki je sofinanciran z evropskimi sredstvi. Občina je bila namreč konec lanskega leta uspešna na razpisu, pridobili so 500 tisoč evrov sredstev.

Stavi na zdravje

Šport kot zdrav način življenja

BREŽICE Projekt Stavi na zdravje je namenjen promociji rekreacije kot zdravega načina življenja za vse generacije, še posebej pa za skupino mladih med 15. in 29. letom, z njim pa želijo v Brežicah slediti uporabi športa kot metode za doseganje učinkov na zdravje občank in občanov. Športne aktivnosti v projektu bodo namenjene vsem zainteresiranim posameznikom, posebna pozornost pa se namenja skupini mladih med 15. in 29. letom.

Projekt je sofinanciran z evropskimi sredstvi

"Projekt bo ponudil tudi aktivnosti za posameznike, ki zaključujejo aktivno ukvarjanje s športom, starejši nad 65. letom (zanje bodo organizirane priljubljene vodne vadbe), za ženske in še posebej za ženske, zdravljene za rakom dojke (aktivnost skupinskega veslanja), k aktivnostim bodo vabljeni tudi vsi ostali oz. širša zainteresirana javnost, ki si želi narediti nekaj dobrega za svoje zdravje," pravijo na Občini Brežice. Vrednost projekta znaša 625.000 evrov, zanj pa so pridobili 500.000 evrov evropskih sredstev.

Do 29. februarja zbirajo prijave za ambsadorje projekta

Aktivnosti projekta bodo potekale v občini Brežice, sodelujoči pa so lahko posamezniki tako iz občine kot Posavje, Slovenije ali Evropske unije. Občina Brežice s uspešno prijavo vsebinskih projektov omogoča nevladnim organizacijam povezovanje, izkušnje in razvoj, saj občina nosi večji del bremena administrativnih aktivnosti, kar omogoča društvom, da se posvetijo izvajanju lastnih dejavnosti.

Občina Brežice je vodilni partner, v projektu tudi lokalni partnerji

Občina Brežice je vodilna partnerica projekta, ki poleg lokalnih športnih nevladnih organizacij in javnih zavodov ter tudi zasebnikov v sklopu projekta vključuje še 11 tujih partnerjev. Lokalni partnerji so Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru, Zdravstveni dom Brežice – Center za krepitev zdravja, Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice in Zavod za šport Brežice; Športno društvo plavalna akademija Roka Kerina, Športno društvo Sup Čatež, Moško rokometno društvo Dobova, Kajak kanu klub Čatež, Zavod Neviodunum in podjetje Plus Rešitve.

Športne aktivnosti bodo potekale od marca do avgusta

Projekt Stavi na zdravje je sestavljen iz 21 aktivnosti, od tega je sedem športnih aktivnosti, ki bodo potekale od marca do avgusta, sedem raziskovalnih in izobraževalnih dejavnosti.

(bš)

brežice
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja