Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
17.09.2021
17:43
Brežice, turistična sezona 2021
Foto: arhiv ePosavje
V Brežicah so zelo zadovoljni z letošnjo turistično sezono, saj so presegli število prenočitev iz leta 2019, v času pred epidemijo. Ob tem opažajo, da so slovenski gostje najzahtevnejši.

Turistična sezona 2021 v občini Brežice

BREŽICE Na Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, krovni turistični organizaciji v občini, pravijo, da so glede na podatke Statističnega urada za julij in podatke s portala turistične takse za avgust presegli število prenočitev iz leta 2019, v časih pred epidemijo. Tako v primerjavi z lanskim letom v Brežicah beležijo 15% povečanje prenočitev, kar pomeni 35.000 prenočitev več in 5% več prenočitev kot leta 2019.

Turistične kapacitete so še vedno zapolnjene

Po podatkih za sredo, 15. septembra, so turistične kapacitete so tako še vedno zapolnjene. "Gostinci imajo veliko dela, prav tako so dobro obiskani dogodki in ostala spremljevalna ponudba v destinaciji," pravijo v Brežicah.

Epidemija je obrnila razmerje gostov

Na obisk v turistični destinaciji je vplivala epidemija in obrnila razmerje domačih in tujih gostov. Če je bilo pred epidemijo je v destinaciji Čatež in Brežice približno 65% tujih gostov, jih je v letošnji sezoni zgolj 28%. Med tujimi turisti še vedno beležijo daleč največ Nizozemcev, za njimi so Poljaki, Nemci in Belgijci.

Precepljenost v občini Brežice, avgust/september 20121

Slovenski gostje so najzahtevnejši

Ob spremenjenih turističnih tokovih v Brežicah opažajo, da so slovenski gostje najzahtevnejši. "Slovenski gost raziskuje in želi aktivno preživljati dopust. Novim zahtevam in spremenjenemu povpraševanju smo se v Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice prilagodili in od lanske sezone ponujamo več brezplačnih aktivnosti," pravijo v Brežicah.

Turistični boni in agresivna nacionalna kampanja

K uspešni sezoni so, tako Brežičani, pripomogli tudi turistični boni in agresivna nacionalna kampanja promocije destinacije Čatež in Brežice, ki so jo pripravili v Brežicah, od snemanja različnih promocijskih vsebin, predstavitev po turističnih sejmih in promocija po družbenih omrežjih.

brežice
turizem
turistični boni

Pridružite se nam

Zadnje novice