Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
08.12.2021
13:52
Foto: arhiv ePosavje
Na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru so v minulem študijskem letu posodobili študijske programe, ki se sedaj bolj osredotočajo na inovativnost, raziskovanje ter povezovanje z lokalno skupnost.

Raziskava kolektivnih blagovnih znamk

BREŽICE S čutom za družbeno odgovorni in trajnostni turizem študente na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru spodbujajo k sodelovanju pri različnih projektih in raziskavah. tako v letošnjem študijskem letu magistrski študenti pod mentorstvom doc. dr. Tanje Lešnik Štuhec raziskujejo kolektivne blagovne znamke.

V zadnjih 11 letih 10 kolektivnih blagovnih znamk

Od leta 2012 se v Sloveniji veliko turističnih destinacij odloča, da svoje prehrambne in rokodelske izdelke promovira in prodaja pod skupno kolektivno blagovno znamko. Tako so v zadnjih 11 letih oblikovali 10 kolektivnih blagovnih znamk, kot so Bohinjsko, Okusi Rogle, Dobrote Dolenjske, Srce Slovenije, Idrija izbrano, Jeruzalem Slovenija, Okusiti Laško, Sevnica Premium, Bled Local selection in Naše najboljše (Maribor). Znamke, ki so še v nastajanju so Kranjska Gora Vrhunsko, Dolina Soče, Zeleno zlato (Žalec), Žirovnica in Brda. Z nakupom izdelkov, označenih s katerokoli kolektivno blagovno znamko, si kupci zagotovijo uživanje skrbno pridelanih in certificiranih pridelkov/izdelkov z lokalno dodano vrednostjo.

Izvorno slovensko

Na Fakulteti za turizem so zaradi želje po nadaljnjem razvoju kolektivnih blagovnih znamk sestavili anketni vprašalnik, ki je namenjen kupcem izdelkov, storitev in doživetij certificiranih s kolektivnimi blagovnimi znamkami, vzpostavljenimi po modelu »Izvorno slovensko«. 

(eP)

fakulteta za turizem
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja