Skip to main content
V Posavju 18.4° C Četrtek, 23. september 2021
04.09.2020
10:33
Sevnica, Brežice
Grafika: ePosavje.com
V sevniški in brežiški občini zbirajo predloge za podelitev občinskih priznanj. V Brežicah praznujejo oktobra, v Sevnici novembra.

V Brežicah in Sevnici zbirajo predloge za dobitnike priznanj

SEVNICA V dveh posavskih občinah bodo v naslednjih mesecih praznovali. Konec oktobra, točneje 28. v mesecu, svoj praznik obeležijo v Brežicah, ko se spominjajo dneva ustanovitve Brežiške čete leta 1941. Ustanovljena je bila z namenom, da preprečijo preseljevanje Slovencev iz Posavja. Tudi sevniški občinski praznik je sicer povezan z Brežiško četo in njenim komandirjem Dušanom Kvedrom Tomažem. 12. novembra 1941 je namreč iz sevniškega zapora komandir Dušan Kveder Tomaž s svojo skupino partizanov rešil skupino političnih ujetnikov.

Zbiranje predlogov za priznanja v Brežicah

V Brežicah še do ponedeljka, 7. septembra, zbirajo predloge za podelitev priznanj Občine Brežice. Med nagradami so ktobrska nagrada Občine Brežice, proglasitev za častnega občana in priznanja Občine Brežice). Predloge lahko podate v v pisni obliki na naslov Občina Brežice, Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občinskega sveta Občine Brežice, Cesta prvih borcev 18, Brežice; s pripisom - "Oktobrske nagrade in priznanja Občine Brežice" ali na elektronski naslov obcina.brezice@brezice.si. 

Zbiranje predlogov za priznanja v Sevnici

V Sevnici pa je razpis za zbiranje predlogov za dobitnike priznanj odprt do 11. septembra. Priznanja ob občinskem prazniku podeljujejo občanom, drugim posameznikom, podjetjem, zavodom, društvom, klubom, združenjem, drugim organizacijam in skupinam, ki pomembno prispevajo k boljšemu, kvalitetnejšemu in polnejšemu življenju občanov, razvoju in ugledu Občine Sevnica na področju gospodarstva, kulture, športa, zdravstva, vzgoje in izobraževanja, zaščite in reševanja, ekologije, znanosti in drugih področjih človekove ustvarjalnosti, celoten razpis je objavljen na občinski spletni strani.

(eP)

brežice
sevnica

Pridružite se nam