Skip to main content
Petek, 1. december 2023
27.03.2020
16:27
Brežice, COVID-19
Foto: arhiv ePosavje
V Brežicah so sprejeli prvi sveženj ukrepov, namenjenih pomoči občankam in občanov v času epidemije.

V Brežicah sprejeli prvi sveženj ukrepov

Namenjen pomoči občankam in občanom v času epidemije

Za čas zaprtje vrtcev oproščeni plačila

BREŽICE V Brežicah tako starši otrok, ki so vključeni v vrtce, katerih ustanoviteljica je občina, za čas zaprtja vrtcev zaradi epidemije oproščeni plačila vrtca. Uporabniki javnih površin bodo v obdobju razglasitve epidemije oproščeni plačila najemnine, uporabniki parkirnih prostorov na območju urejenega plačljivega parkiranja pa bodo oproščeni plačila parkirnine in plačila rezervacije parkirnih mest, lokalni pridelovalci hrane bodo na tržnici oproščeni plačila najemnine.

Položnice za najem grobov po 30. juniju

Najemnikom grobov bodo položnice za najem grobov izdajali po 30. juniju 2020. Ob tem je Občina Brežice Finančni upravi Republike Slovenije že posredovala podatke za odmero nadomestila za uporabo stavbnih zemljišč za zavezance za plačilo za leto 2020, roki za plačilo stavbnih zemljišč pa so se prestavili prestavijo najprej na 30. junij. 2020. Kot pravijo na Občini Brežice, bodo s tem ukrepom zavezancem za plačilo zagotovili trimesečni zamik plačevanje obveznosti iz naslova nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča.

Če ste zaprli lokale (ali zavode), odvoza odpadkov ne bodo zaračunali

Za podjetnike in zavode, ki so zaprli svoje lokale oz. zavode zaradi odredbe vlade in bodo to pravočasno sporočili Komunali Brežice d.o.o., storitve odvoza in obdelave odpadkov ne bodo zaračunali v času trajanja izrednih razmer oz. do odprtja, kar nastopi prej.

(bš)

koronavirus
brežice

Pridružite se nam