Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
16.06.2022
21:14
Trgovski center Brežice
Grafika: ePosavje
Na območju pri avtobusni postaji v Brežicah načrtujejo nov trgovski center, podobnega po vzoru krškega centra na vstopu v mesto pri krožišču pred Žadovinkom. In kako bo izgledal brežiški center?

Trgovski center Brežice

BREŽICE V Brežicah načrtujejo gradnjo novega trgovskega centra, Občina Brežice je namreč pristopila k pripravi Občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje Trgovskega centra Brežice ob Cesti svobode - vzhod (OPPN) in v začetni fazi priprave dokumentacije vabijo zainteresirano javnost k sodelovanju pri pripravi OPPN. V dokumentaciji so zapisali, da ima pobudnik za OPPN namen na tej površini zgraditi trgovski center z dostopno cesto in potrebno infrastrukturo, danes do predmetna zemljišča nepozidana stavbna zemljišča so v kmetijski rabi.

Nasproti gasilcev in avtobusne postaje

Na drugi strani Ceste svobode v Brežicah - nasproti avtobusne postaje, gasilcev in nekdanje policijske postaje - na dveh gradbenih parcelah na več kot 25.000 kvadratnih metrih načrtujejo izgradnjo treh poslovnih objektov z več parkirnimi mesti. Na območju predvidevajo tudi novo križišče k novemu poslovnemu objektu na eni strani ceste in h gasilcem na drugi strani.

Brežice, trgovski center

Trije objekti

Največji objekt na tem območju bo osrednji objekt B z 8.800 kvadratnih metrov površine in z maksimalno višino 8 metrov. Objekt A bo na površini 805 kvadratnih metrov za storitveno dejavnost, na južnem delu pa v objektu C predvidevajo samostojne stavbe namenjene strežbi hrane in pijače, med katere spadajo okrepčevalnice, samopostrežne restavracije, slaščičarne, kavarne, bari, bifeji in podobno.

260 parkirnih mest

Na območju načrtujejo skupno 260 parkirnih mest za osebna vozila, parkirni plato bo opremljen s parkirnimi mesti za kolesa in druga enosledna vozila ter parkirnimi mesti za invalide.

28. junija javni posvet

V okviru vključevanja javnosti v Brežicah pripravljajo javni posvet, ta bo v torek, 28. junija, ob 16. uri v Mestni hiši v Brežicah. Iz spodnjih grafik idejnih zasnov lahko razberemo, da bo v trgovskem centru več manjših trgovin z večjo živilsko trgovino za vsakdanje potrebe. 

Fotogalerija (Foto: IB-Techno)

brežice

Pridružite se nam

Zadnje novice