Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
24.07.2020
09:55
Foto: ZPTM Brežice
Na Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice so včeraj pričeli z brezplačnimi vodenimi ogledi Brežic, ki bodo zainteresiranim na voljo vsak četrtek do konca poletja.

Brezplačni vodeni turistični ogledi

Ogled je namenjen tako turistom kot tudi domačinom, ki si svoje mesto želijo bolje spoznati, turistični vodnik vas bo zagotovo presenetil s kakšnim zanimivim dejstvom o Brežicah, ki ga še ne poznate, prisotnost domačinov pa k vodenju doda pristnost in piko na 'i', saj obiskovalci pri vodenju sodelujejo tudi s svojimi spomini iz svoje mladosti.

Foto: ZPTM Brežice

Prvi odzivi so dobri; lahko si ogledate tudi Viteško dvorano

Da je bilo vodenje strokovno in zanimivo, so se strinjali tudi udeleženci včerajšnjega, prvega vodenega ogleda po starem mestnem jedru Brežic, z zaključkom v Posavskem muzeju Brežice. Kot so sporočili z Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, si lahko tam v sklopu brezplačnih vodenih ogledov ogledate tudi znamenito Viteško dvorano.

Da se vodenje zaključi ravno na brežiškem gradu, ni naključje, saj Posavki muzej Brežice za vse udeležence četrtkovih vodenj, ki bi si muzejske zbirke želeli ogledati v nadaljevanju, ponuja promocijsko ceno vstopnic, še dodajajo organizatorji.

Vodeni ogled starega mestnega jedra Brežic in Viteške dvorane bo potekal vse do konca avgusta.

(eP, ZPTM Brežice)

brežice
turizem

Pridružite se nam

Novice iz Posavja