Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
18.09.2020
18:00
Župani za volanom
Foto: Občina Brežice
V okviru Evropskega tedna mobilnosti je v Zavodu Sopotniki stekla vseslovenska akcija Župani za volani.

V Brežicah že skoraj 300 Sopotnikov

10 prostovoljcev nudi brezplačne prevoze starejših

BREŽICE Tudi v Brežicah deluje sistem Sopotniki, v katerem sodelujejo prostovoljci in z brezplačnimi prevozi starejšim omogočajo različne opravke po mestu. "Potrebe uporabnikov po brezplačnih prevozih so velike," je dejala  koordinatorica Zavoda Sopotniki za brežiško občino Mateja Ivačič.

Potrebe po prevozih so velike, želijo si dodatno vozilo

Približno deset aktivnih prostovoljcev nudi prevoze skoraj 300 uporabnikom, velika večina prevozov pa je namenjena obisku pri zdravniku. Brežiški Sopotniki si želijo dodatnega vozila in tudi prostovoljcev, da bi lahko pomagali vsem starejšim občanom, ki potrebujejo prevoz. "Z novim avtomobilom bi bili zelo zadovoljni, da bi lahko uporabnike zapeljali do njihovih ciljev," dodaja sogovornica.

Prostovoljci letno opravijo 35.000 kilometrov brezplačnih prevozov

Prostovoljci vozniki pod okriljem Zavoda Sopotniki letno opravijo 35.000 kilometrov brezplačnih prevozov za starejše. Projekt Sopotniki podpira Občina Brežice, ki zagotavlja sredstva za nemoteno delovanje. In kot je dejal župan Molan, si bodo na Občini prizadevali tudi za dodatno vozilo, ki bi razbremenilo sedanje, uporabnikov storitev pa ponudilo še več možnosti za prevoze.

Telefon za starejše je še v uporabi

051 20 10 10

Občina Brežice je v času uvedla posebno številko za starejše 051 20 10 10, ki so potrebovali pomoč pri dostavi zdravil in hrane. Številka 051 20 10 10 ostaja še naprej v uporabi kot telefon za starejše, na katero se lahko starejši, ki ne vedo, na koga se obrniti, obrnejo po pomoč pri iskanju želene informacije.

Vsak dan med tednom od 7. do 15. ure

Na telefonu je na voljo oseba vsak dan od ponedeljka do petka v času od 7. do 15. ure, neodgovorjeni klici pa se beležijo ves čas in se klicatelju vrnejo.

(bš)

policija
krško
brežice
sevnica
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja