Skip to main content
V Posavju 12.2° C Petek, 20. maj 2022
19.05.2020
12:51
Prvi šolski dan drugič v letošnjem šolskem letu
Foto: Občina Brežice
Nekateri osnovnošolci in srednješolci si lahko v zabeležke zapišejo, da so imeli prvi šolski dan drugič v šolskem letu. V Brežicah pravijo, da je vzdušje ob vrnitvi v šole in vrtce vzpodbudno.

Vrnitev v šole in vrtce, v Brežicah pravijo, da "vzpodbudno"

Starši in otroci spoštujejo priporočene ukrepe in nov način dela

BREŽICE Ravnateljici Osnovne šole Brežice in Vrtca Mavrica, Marija Lubšina Novak in Silvija Komočar, sta brežiškemu županu zagotovili, da so se tako otroci kot zaposleni radi vrnili, da je v igralnicah in razredih spodbudno vzdušje ter da vsi skupaj s starši spoštujejo priporočene ukrepe in nov način dela. Župan Občine Brežice Ivan Molan je v pondeljek z vodjo Oddelka za družbene dejavnosti, kmetijstvo, gospodarstvo in razvoj Patricio Čular obiskal največjo osnovno šolo in največji vrtec v občini ter z ravnateljicama govoril o poteku dela v spremenjenih razmerah.

V brežiške osnovne šole se je vrnilo 300 učenk in učencev

Delo poteka v manjših skupinah, športna vzgoja pa na prostem

V šolske klopi brežiške osnovne šole se je danes vrnilo 300 učenk in učencev 1., 2. in 3. razreda. Največjo šolo v občini, Osnovno šolo Brežice, sicer obiskuje kar 899 otrok. Na Občini Brežice pravijo, da delo poteka v manjših skupinah, garderob učenci ne uporabljajo, malico jim dostavijo v razrede in športna vzgoja poteka na prostem. "Učitelji otroke opozarjajo na redno umivanje rok, med odmori se učenci zadržujejo v razredih in vzdržujejo medsebojno razdaljo," dodajajo.

V Vrtcu Mavrica skrbijo za 158 otrok

Tretjina otrok nazaj v vrtcu

V vrtcu Mavrica danes skrbijo za 158 otrok od običajno 440, skupine so upoštevaje nove normative manjše. V  homogenih oddelkih 1. starostnega obdobja, sem spadaj otroci od enega do treh let starosti, je zaradi novih razmer največje število otrok sedaj osem in ne običajnih 14 otrok. Na igralih so prepovedali igro, otroci pri igri uporabljajo pralne igrače in športne pripomočke.

Otroci se v družbi sovrstnikov in vzgojiteljic dobro počutijo

"Otroci izvajajo različne vadbe in se lovijo ali igrajo skrivalnice. Živžav na travnatem igrišču vrtca priča o tem, da se otroci v družbi sovrstnikov in vzgojiteljic dobro počutijo," še dodajajo na Občini Brežice.

(bš)

brežice
šole v posavju
video

Pridružite se nam