Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
05.05.2020
20:42
Splošna bolnišnica Brežice
Foto: arhiv ePosavje
Kot so sporočili iz Splošne bolnišnice Brežice, bo zaradi postopnega sproščanja izvajanja zdravstvenih storitev od 4. maja 2020 dalje naročanje spet potekalo po ustaljenem urniku.

Postopno sproščanje izvajanja zdravstvenih storitev

Pacienti bodo še vedno vabljeni pisno ali s klicem po telefonu

BREŽICE Na spletni strani Splošne bolnišnice Brežice so objavili urnik z urami naročanja po posameznih področjih naročanja in posameznih ambulantah.

Nekaj pravil obnašanja vseeno bo

Kot dodajajo, "še vedno velja, da bodo pacienti vabljeni pisno ali jih bomo kontaktirali osebno s klicem po telefonu. V pisnem ali ustnem vabilu boste prejeli datum in uro pregleda oz. posega ter navodila za obravnavo. V kolikor se pri vabljenem pacientu kažejo znaki respiratornega infekta (povišana temperatura, kašelj, bolečine v grlu, žrelu, nahodni znaki, bolečine v mišicah) ali so bili v morebitnem stiku s COVID-19 okuženim pacientom ali osebo s sumom na okužbo s COVID-19, to sporočijo po telefonu, da bodo prejeli nadaljna navodila glede datuma pregleda."

Na termin pridite ob točno določeni uri in z lastno zaščitno masko

Ob tem zaradi zagotavljanja varnosti v času epidemije prosijo, da pacienti pridejo na naročen termin ob točno določeni uri in z zaščitno masko, ki si jo zagotovijo in nadenejo že pred vstopom v samo bolnišnico.

Pred vstopom v bolnišnico zdravstvena obravnava

"Paciente obveščamo, da bomo pred vhodom v objekt, kjer bo potekala zdravstvena obravnava, izvajali nadzor vabljenih pacientov in preverili epidemiološko anamnezo pacienta. V kolikor bo ocenjeno, da obstaja sum na okužbo s COVID-19, pacient ne bo mogel opraviti zdravstvenega pregleda," še dodajajo v sporočilu.

(bš)

brežice
splošna bolnišnica brežice
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja