Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
29.02.2020
21:34
Foto: arhiv ePosavje
V Splošni bolnišnici Brežice so zaradi velikega števila okužb dihal in omejevanja širjenja virusnih okužb do nadaljnjega prepovedali obiske na vseh oddelkih bolnišnice.

Prepoved obiskov v Splošni bolnišnici Brežice

Prepoved velja do preklica

BREŽICE V Splošni bolnišnici Brežice so zaradi velikega števila okužb dihal in omejevanja širjenja virusnih okužb do nadaljnjega prepovedali obiske na vseh oddelkih bolnišnice, le na otroškem oddelku lahko otroka spremlja ali obišče eden od staršev. Informacije o hospitaliziranih bolnikih bodo svojcem dosegljive po telefonu, številke so objavili na spletni strani bolnišnice.

(!) Vstop za nujno obravnavo le preko ene vstopne točke

"Za bolnike, ki potrebujejo nujno obravnavo in bolnike, ki so naročeni na preiskave v specialistične ambulante, je vstop v bolnišnico omejen na eno vstopno točko, to je preko Urgentnega centra. Prosimo, da ob vstopu upoštevate vsa navodila bolnišničnega osebja. Pred vstopom v bolnišnico in ob odhodu si je potrebno razkužiti roke."

V stavbi C in F kot doslej

Za vstop v stavbo F, kjer domujejo fizioterapija, okulist, ORL, EMG, bolezni dojk, DORA, diabetološka, nevrološka in ortopedska ambulanta, ter v stavbo C, kjer je ginekološka ambulanta, bolniki vstopajo v objekt enako kot do sedaj.

"Nismo imeli primera s koronavirusom, smo pa nanj pripravljeni"

Če ste naročeni na preglede in imate vročino, kašljate ali oteženo dihate ...

Ob tem bolnike, ki ste naročeni na preglede, a imate povišano telesno temperaturo, kašelj in oteženo dihanje ali ste bili zadnjih 14 dni v krajih, kjer so objavljene epidemije okužb s koronavirusom, prosijo, da ne prihajate v bolnišnico. "V takem primeru pokličite na službo za naročanje, kjer boste prejeli za pregled nov termin," dodajajo v sporočilu.

"Pripravljen imamo poseben protokol ravnanja"

V Splošni bolnišnici Brežice do sedaj niso imeli primera okuženih s koronavirusom, so pa pripravljeni na obravnavo takšnih pacientov. Kot pravijo, "so za ta namen v bolnišnici pripravili poseben protokol ravnanja ob sprejemu morebiti okuženih prebivalcev in se držimo priporočil NIJZ in Ministrstva za zdravje."

(bš)

brežice
splošna bolnišnica brežice

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja