Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
11.02.2021
08:51
Gneča na hitrih testiranjih v Krškem, 9. februar 2021
Foto: ePosavje.com
Po sredinem jutranjem prometnem zastoju na območju Zdravstvenega doma Krško zaradi številnih, ki so želeli opraviti hitro testiranje na COVID-19, nov termin množičnega testiranja še v četrtek.

V četrtek testiranje le za zaposlene v podjetjih in trgovinski dejavnosti!

Zjutraj prometni zastoj reševali tudi policisti

KRŠKO V Krškem so v tem tednu predvideli dva termina za hitro testiranje z antigenskimi testi na prisotnost COVID-19, v sredo in petek, 10. in 12. februarja. V sredinem jutru je na širšem območju Zdravstvenega doma Krško tako nastal prometni zastoj, ki so ga pomagali urejati tudi policisti. 

Dodaten termin hitrega testiranja v Krškem

Kot so sporočili iz Zdravstvenega doma Krško, bodo tako v četrtek, 11. februarja, izvedli dodatno testiranje s hitrimi antigenskimi testi, a tokrat le za zaposlene v podjetjih in trgovinski dejavnosti. Testiranje bo od 7. do 10. ure, je pa tokrat obbvezno predhodno naročilo na telefonsko številko 041 463 148 ali elektronski naslov info@zd-krsko.si.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Zakaj so se testirali v sredo, 10. februarja 2021?

Z odpiranjem dejavnosti za zaposlene potrebni negativni testi COVID-19 

S sproščanjem ukrepov in odpiranjem dejavnosti so ponujanje in prodajanje blaga in storitev v okviru izjem, ki zahtevajo izvedbo testa, dovolili pod pogojem, da zaposleni, ki izvajajo tovrstno ponudbo in prodajo blaga in storite, enkrat tedensko opravijo testiranje na prisotnost SARS-CoV-2 (COVID-19) po HAGT (hitri test) ali PCR metodi. Ponujanje in prodajanje tovrstnega blaga in storitev lahko opravljajo le zaposleni, ki imajo negativni izvid testa, opravljenega v Republiki Sloveniji.

HAT testiranje v Krškem

Za katere izjeme velja obvezno hitro testiranje ponudnikov?

Izjeme veljajo za prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, prodajalne z medicinskimi pripomočki in ortopedskimi pripomočki, kmetijske prodajalne, specializirane prodajalne z otroškim programom, prodajalne s površino do 400 m2, ne glede na vrsto blaga, tržnice, druge servisne delavnice s površino do 400 m2 ter storitve izdelave, vzdrževanja in montaže.

In v katerih izjemah morajo test opraviti tudi potrošniki?

Za storitve nepremičninskega posredovanja, storitve higienske nege, ki niso storitve frizerskih salonov, medicinske pedikure in medicinske manikure (kot na primer kozmetične dejavnosti, pedikura, dejavnosti salonov za nego telesa), individualne storitve strokovnega oziroma poslovnega izobraževanja in usposabljanja (kot na primer inštrukcije, jezikovne šole, strokovne delavnice) ter storitve salonov za nego živali je dovoljeno le pod pogojem, da potrošniki predhodno opravijo testiranje na prisotnost SARS-CoV-2 (COVID-19) po HAGT (hitri test) ali PCR metodi in da osebi, ki izvaja tovrstno ponudbo ter prodajo blaga in storitev, predložijo negativni izvid testa, opravljenega v Republiki Sloveniji, ki ni starejši od 24 ur.

(bš)

zdravstveni dom krško
krško
koronavirus

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja