Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
01.10.2019
18:39
V Domu starejših občanov Krško so v torek, 1. oktobra, obeležili in praznovali mednarodni dan starejših.

Mednarodni dan starejših

KRŠKO V ta namen so izvedli prireditev, kjer so sodelovali stanovalci in zaposleni, s pesmijo pa so dan popestrile tudi pevke iz pevskega zbora Raka. V letošnjem letu je Ljudska univerza Krško pripravila natečaj na temo Učenje razgiba življenje, kjer so bili pod kategorijo literarna dela nagrajeni naši trije stanovalci. Na prireditvi so Marija Pleterski, Jožefa Šinkovec in Alojzij Kramžar predstavili svoje prispevke, v katerih so pripovedovali o izobraževanju nekoč, o vseživljenjskem učenju in o starosti. Domski pevski zbor Sonček je zbrane razveselil z dvema narodnima pesmima, temu pa se je pridružila v posebni točki skupaj z zaposlenimi stanovalka Pavla Vretič. Nastopile so v narodnih nošah, ki jih je stanovalka sama sešila.

Fotografije (Foto: Dom starejših občanov Krško):

Nato je Ana Verovšek Vuk na hudomušen način predstavila misli o starosti. Celoten program je povezovala Vidka Kuselj, ki je povedala, da ni toliko pomembno koliko let življenja imaš, vendar koliko življenja je še v teh letih.

Ob mednarodnem dnevu starejših je zbrane pozdravila direktorica zavoda Ani Nuša Masnik, ki je vsem zaželela vse lepo ob njihovem prazniku. Stanovalke in stanovalce so obiskale tudi članice društva upokojencev Krško, s predsednico Snežano Resman, ki so stanovalce tudi obdarile.

(Dom starejših občanov Krško, bš, eP)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja