Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
20.11.2020
19:20
Dom starejših občanov Krško
Foto: ePosavje.com
V Domu starješih občanov Krško so v četrtek opravili testiranje pri stanovalcih drugega nadstropja, nekaj ostalih ter vsemi zaposlenimi, ki so bili z njimi v stiku. "Današnje novice niso dobre."

"Še vedno so stanovalci in zaposleni brez simptomov"

18 okuženih stanovalcev in 4 zaposleni

KRŠKO Kot je v petek dopoldne sporočila direktorica Doma starejših občanov Krško Nuša Masnik, so dobili zadnje brise "in imamo 18 okuženih stanovalcev in 4 okužene zaposlene. Še vedno so stanovalci in zaposleni brez simptomov, nimajo povišane temperature in se počutijo dobro."

Gospodinjska skupina Nagelj v rdeči coni

Tako so takoj zjutraj v gospodinjski skupini Nagelj vzpostavili rdečo cono, skupini Rožmarin in Ajda sta v sivi coni.

COVID-19, DSO Krško, 20. november 2020

Spremenjen način bivanja

"Obiski do nadaljnjega niso mogoči"

V domu so spremenili način bivanje, ki velja za vse stanovalce. Tako vsi stanovalci ostajajo v svojih sobah, dokler pri vseh ne bodo vzeli brisov. Obiski stanovalcev do nadaljnjega niso mogoči, prav tako pa prosijo, da ne prinašate stvari, razen če gre za nujne predmete, ki jih stanovalci potrebujejo. "Za vse ostalo bomo poskrbeli mi," dodajajo v sporočilu.

"Potrudili se bomo po najboljših močeh, da bomo okužbo zamejili in preprečili širjenje"

Kot pravijo, "bo čas, ki je pred nami, težak za vse - za stanovalce, zaposlene in vas svojce. Ne moremo napovedati razpleta dogodkov, a  potrudili se bomo po najboljših močeh, da bomo okužbo zamejili in preprečili širjenje. O vseh pomembnih stvareh bomo še naprej obveščali preko FB in naše spletne strani."

Prosijo, da jih ne kličete glede rezultatov testov

"V tem trenutku smo še bolj obremenjeni z delom in reševanjem situacije"

Stanovalci, ki so zboleli, so osebno obveščeni, prav tako bodo po telefonu kontaktirali vse njihove svojce. "Vljudno vas naprošamo, da nam glede tega zaupate in nas ne kličete sami glede rezultatov testov, saj smo v tem trenutku še bolj obremenjeni z delom in reševanjem nastale situacije. Če vas torej nismo poklicali, da je vaš svojec okužen, potem je bil njegov bris negativen," še dodajajo.

"Zdaj je čas, da pokažemo kaj zmoremo in znamo"

"Zdaj je čas, da pokažemo kaj zmoremo in znamo," še zaključi Nuša Masnik, direktorica Doma starejših občanov Krško.

(bš)

koronavirus
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja