Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
11.11.2020
14:56
Dom upokojencev Brežice, 11. november 2020
Foto: arhiv ePosavje
V Domu upokojencev Brežice se stanje s COVID-19 počasi umirja, zmanjšuje se število stanovalcev z aktivno okužbo, v rdeči coni je še 41 stanovalcev.

Število stanovalcev z aktivno okužbo se zmanjšuje

V delo se je vrnilo že 11 sodelavcev

BREŽICE V Brežicah se zmanjšuje število stanovalcev z aktivno okužbo s SARS-CoV-2 virusom. "Postopoma se v delovni proces vračajo sodelavci, ki so covid – 19 preboleli. Doslej se je na delo vrnilo 11 sodelavcev," ob tem pravijo v Domu upokojencev Brežice.

Nadaljevali bodo s preseljevanjem stanovalcev iz rdeče cone

V torek so tako v domu nadaljevali z odseljevanjem stanovalcev iz sive cone nazaj v njihove sobe. Na veliko veselje stanovalcev in vseh zaposleni pa bodo od srede naprej, skladno z nastopom vseh pogojev, nadaljevali s preseljevanjem stanovalcev, pri katerih okužba ni več aktivna, iz rdeče cone v njihove sobe.

Dom upokojencev Brežice

V rdeči coni še 41 stanovalcev

Ena stanovalka v bolnišnici

V rdeči coni v prostorih v pritličju doma ostaja 41 stanovalcev z aktivno okužbo, ena stanovalka je na zdravljenju v bolnišnici. "Domski zdravnici Zdenka Marinček, dr. med., spec. spl. med. in Maja Vrančič, dr. med., spec. internist, skrbno spremljata zdravstveno stanje stanovalcev, kontaktirata s svojci in ukrepata glede na potrebe. Stanovalcem skušamo tudi v teh dneh vsakdan še dodatno popestriti s kavo, sadjem in drugimi priboljški," dodajajo v domu.

Hvaležni za pomoč zdravstvenega kadra

Zaposleni v domu se vsakodnevno soočajo s prekomerno utrujenostjo, pravijo v sporočilu. "Ves čas iščemo različne rešitve, da bi nadomestili velik izpad kadra. Hvaležni smo za pomoč dveh medicinskih sester iz Zdravstvenega doma Brežice, sodelavk iz naših delovnih enot, treh študentk in dijaka."

Začeli s krajšimi vodenimi sprehodi

V tem tednu so v domu pričeli tudi s krajšimi vodenimi sprehodi posameznih zdravih stanovalcev v neposredni okolici doma.

(bš)

brežice
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja