Skip to main content
Sobota, 2. marec 2024
13.01.2022
11:48
DSO Brežice, rdeča cona
Foto: arhiv ePosavje
V Domu upokojencev Brežice so morali po nedeljski prepovedi obiskov in izhodov zdaj vzpostaviti rdečo cono, v katero so namestili stanovalce s potrjeno okužbo na SARS-CoV-2.

V Domu upokojencev Brežice znova rdeča cona

BREŽICE V Domu upokojencev Brežice so letu dni miru znova zabeležili pristostnost virusa COVID-19, ki od stanovalcev in zaposlenih zopet zahteva dodatno prilagajanje. Kot pravijo v Brežicah, so zaradi pojava okužbe pri stanovalcih in zaposlenih v domu omejili gibanje in življenje na posamezne enote.

Oboleli se počutijo dobro

"Dnevno poteka testiranje za prisotnost okužbe pri stanovalcih in zaposlenih. Stanovalci s potrjeno okužbo so nastanjeni v rdeči coni, ki je vzpostavljena v prostorih v pritličju Doma. Oboleli se počutijo relativno dobro, bolezen poteka z blago simptomatiko," dodajajo.

"Obiski" prek telefonskega pogovora ali videoklica

Tako bodo tudi v naslednjih dneh zaposleni poskrbeli za dobro počutje stanovalcev in stanovalk, "v skrb za zdravje, preprečevanje širjenja okužbe, nudenje podpore, optimizma in volje, da ohranjamo pozitivne misli." Do ponovnega pričetka izvajanja obiskov svojcem sporočajo, da obiski potekajo preko telefonskih pogovorov in video klicev. "Prijave za video klice sprejema socialna služba v delovnem času, od ponedeljka do petka na telefonsko številko 07 49 91 710 ali e- pošto socialna.delavka@duo-impoljca.si. Potrudili se bomo, da z vami v čim krajšem času navežemo kontakt," dodajajo.

(eP)

koronavirus
covid19
brežice

Pridružite se nam