Skip to main content
V Posavju -5.5° C Torek, 7. februar 2023
19.11.2020
14:34
Dom upokojencev Sevnica
Foto: arhiv ePosavje
V Domu upokojencev Sevnica so zaradi pojava okužbe pri enemu izmed stanovalcev Doma smo omejili gibanje in življenje na posamezna nadstropja.

Zaradi okužbe pri stanovalcu omejili gibanje po nadstropjih

Širše testiranje potrdilo še dve dodatni okužbi

SEVNICA Kot so sporočili iz Doma upokojencev Sevnica, izvajajo vse potrebne ukrepe v skladu z Načrtom za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19. V domu so izvedli prva testiranja prav vseh stanovalcev in zaposlenih v Domu, ki so pokazala še dodatni dve okužbi pri stanovalcih, na srečo pa pri zaposlenih potrjene okužbe ni bilo.

Rdeča cona je organizirana v Dvorcu na Impoljci

In ker je med smernicami za varen in strokoven pristop pri obravnavi obolelih z okužbo COVID-19 zapisana zagotovitev umika, oziroma izolacije v za to primerno pripravljene prostore, so v Sevnici razmislili tudi v tej smeri. "Ker Dom upokojencev Sevnica zaradi svoje arhitekturne osnove ne zagotavlja primernih možnosti za vzpostavitev »rdeče cone«, je le-ta organizirana v Dvorcu Impoljca," dodajajo.

DUO Impoljca

Lokacija za rdečo cono ocenjena kot primerna

Kot še dodajajo v Sevnici, je bila lokacija s strani koordinatorjev, imenovanih s sklepom ministra za zdravje, ocenjena kot primerna. Za stanovalce in stanovalke, ki se bodo zaradi okužbe s COVID-19 začasno preselili v Dvorec, bodo skrbele zaposlene iz Doma upokojencev Sevnica ob pomoči kadra iz Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca.

"Vsi skupaj si z velikimi napori prizadevamo, da bi širjenje virusa zajezili"

"Vsi skupaj si z velikimi napori prizadevamo, da bi širjenje virusa zajezili in močno verjamemo, da nam bo s skupnimi prizadevanji to tudi uspelo. Z vso skrbnostjo se posvečamo stanovalcem in stanovalkam ter zagotavljanju varnega življenjskega okolja," še pravijo.

(bš)

"Smernice za varen in strokoven pristop pri obravnavi obolelih z okužbo COVID-19 je zagotovitev umika, oziroma izolacije v za to primerno pripravljene prostore, enoto. Ker DU Sevnica zaradi svoje arhitekturne osnove ne zagotavlja primernih možnosti za vzpostavitev »rdeče cone«, je le-ta organizirana v Dvorcu Impoljca.

sevnica
koronavirus

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja